Špenátové palačinky s tvarohovým dipem a cottage (vše bez laktózy)

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 1 hod 4 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

200 g mraženého špenátového protlaku
4-5 dl mléka (bez laktózy)
2 vejce
200 g polohrubé mouky
sůl a pepř na dochucení
olej na smažení
Dip:
250 g polotučného tvarohu
100 g zakysané smetany (bez laktózy)
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové čerstvé šťávy
sůl a pepř na dochucení
hrst bazalky
hrst máty
150 g sýru cottage (bez laktózy)
hrst jarní cibulky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špenátový protlak necháme nejprve povolit při pokojové teplotě. Poté k němu přimícháme mléko, rozklepnutá vejce a polohrubou mouku. Ochutíme solí a pepřem. Vznikne nám tekuté palačinkové těsto, které necháme chvilku odležet. Poté z něj na pánvi na trošce oleje smažíme palačinky z obou stran dozlatova.

  2. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, citronovou šťávou a utřeným česnekem. Nadrobno nakrájíme bazalku a mátu a vmícháme do dipu. Nakonec osolíme, opepříme.

  3. Dovnitř palačinky rozprostřeme dip a navrch přidáme sýr cottage. Nadrobno nakrájíme jarní cibulku, posypeme a můžeme podávat.

Poznámka

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 159 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špenátové palačinky s tvarohovým dipem a cottage (vše bez laktózy)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: cuketové palačinky s cottage

Zapomněl/a jsem heslo