Pickles ze zelí a červené řepy

adela73 Kuchařka: adela73

Doba přípravy: 45 1 porce Přílohy 1 názor

Suroviny

500 g bílého zelí
60 g červené řepy
6 g soli
6 g celého kmínu
křen
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme zelí na jemno a vložíme je do mísy.

  2. Přidáme na hrubo nastrouhanou červenou řepu.

  3. Přidáme sůl, kmín a vše promícháme.

  4. Při míchání zeleninu promačkáváme.

  5. Necháme odležet půl hodinky, kdy zelí s řepou pustí šťávu.

  6. Po půlhodině směs vložíme do hrnce na pickles.

  7. Celý obsah pak pořádně zmáčkneme a zatížíme těžítkem.

  8. Vše zakryjeme, navléknutím gumičky na píst zajistíme stálý tlak na zeleninu.

  9. Takto připravené pickles umístíme na teplé místo (já ho položila v kuchyni k topení) a necháme 3 až 5 dní kvasit.

  10. V prvních 3 dnech se většinou nic neděje, až po třetím dnu nastává proces kvašení.

Poznámka

Lze přidat do směsi i nastrouhaný křen. Množství záleží na vaší chuti.

Pickles musí být stále ponořen ve šťávě. Nikdy nesmí vyschnout.

Pokud chcete kyselejší verzi, proces kvašení prodlužte.

Kvašená zelenina obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek - bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitamíny C a K, dále pak draslík, hořčík, fluor a enzymy.

Umožňuje odstranit únavu, zlepšuje obranyschopnost organismu a zvyšuje odolnost proti stresu.

Dále aktivuje imunitní systém v obraně před viry a bakteriemi, posiluje organismus proti infekcím. Podporuje tvorbu krve a hormonů.

Snižuje také vysoké hodnoty krevního tlaku a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek.

https://www.fajnejidlo.eu/recepty/recept.php?id=17...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pickles ze zelí a červené řepy

Tématické fráze: pickles z bileho zeli kvasene cervene zeli s cervenou repou hrnec na pickles pickles z červené řepy kvašení červené řepy vařené kys červene zeli bílé zelí s červenou řepou a křenem-recept pikles z červené řepy priloha z cervene repy a zelí

Zapomněl/a jsem heslo