

Červená řepa s jablečno-křenovou smetanou
Suroviny
- 3 střední bulvy červené řepy
- 1 jablko
- 200 g zakysané smetany
- strouhaný čerstvý křen (nebo sterilovaný) podle chuti
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Neoloupanou řepu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200°C asi 1 hodinu.
Mezitím oloupeme jablko, nakrájíme ho na plátky a rozdusíme. Upečenou řepu necháme prochladnout, oloupeme ji a nakrájíme na kostičky.
Dáme do mísy, přidáme podušené jablko, smetanu a křen a promícháme. Podle chuti osolíme a mírně opepříme a necháme v ledničce aspoň hodinu rozležet. Podáváme samotné, s pečivem, nebo i jako přílohu třeba ke grilovanému masu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Červená řepa s jablečno-křenovou smetanou
-
magdalenka: mám stejnou zkušenost
Řepy peču v remosce
-
Olga Urvalkova: dovolím si oponovať. Pečená repa je niečo úplne iné ako varená, ak nevyskúšaš, neuveríš - nedá sa porovnať. Oplatí sa upiecť viac, nielen 3 kusy, v chladničke vydrží pár dní, alebo zamrazíš.
-
Mňam, červená řepa je skvělá jakkoliv
.
Akorát vzhledem k ekonomice a efektivitě péct 3 kusy řepy hodinu...to neee. Povařená stačí, stejně tou smetanou pečenou chuť utlučeš
-
Jarda : Při pečení se v řepě lépe koncentruje chuť
Dančo, pěkný salát, nějak jsem ho přehlídla -
Proc to pecete. Varena je spatne?
-
Přidávám semínka slunečnice nebo nadrcená jádra vlašských ořechů, pochoutka.
-
Mńam
+
-
Pekný receptík, pečená repa je super...
-
Já taky! Ta fotka je teda jedlá.
-
To bude veliká dobrota, já řepu miluju na všechny způsoby.