Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota3 760 kJ / 899 kcal
Bílkoviny96,74 g
Tuky18,35 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol260 mg
Sodík426 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy75,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Servírujeme s kyslou smotanou.

Ja som dnes varila boršč na zajtra, tak pridávam, kým mám všetko v pamäti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

magdalenka

17. 11. 2012 16:27

Dnes som okrem mäsa pridala aj václavky a vôbec neľutujem!;-)

Drobek

4. 2. 2010 01:25

:-8 Magdaleko a Špagetko, Tohle jsem našel ve Vikipedii, překládám z angličtiny to nejpodstatnější. Rusko je totiž veliká země a proto musíte chápat, že jako se liší české a moravské zelí, mohou být i různé boršče. Nezbývá mi, než se dovolat autorit. Kdo by si chtěl přečíst celý artikl, link je dole.
Boršč je polévka velmi populární mezi různými kulturami, nejen v Rusku, v Polsku, Československu, Prusku, ale i v Číně, Vietnamu a Tchajvanu. Každá z těchto kuchyní má své odchylky. Je to silná polévka s mnoha ingrediencemi v závislosti na místní kuchyni, to vše včetně ingredienci.(fazole, zelí, mrkev, brambory, houby a různá masa, drůbeží, hovězí a vepřové).
V Běloruské kuchyni jsou standartní rajčata, někdy doplněná červenou řepou.
V Ruské kuchyni je to především červená řepa, cibule, česnek a zelí, někdy s bramborami.
Litevská kuchyně přidává ještě houby.
V menonitské kuchyni je bořšč ze zelí, hovězího. brambor a rajské polévky, ochucené cibulí, koprem a pepřem.
Tak a teď mi řekněte který je ten jediný a správný boršč.
http://en.wikipedia.org/wiki/Borscht.
Jen je to halt anglicky, v české verzi jsem se nedozvěděl nic.

spagetka

2. 2. 2010 18:38

Souhlasím s Magdalenkou, bez červené řepy to není boršč, přidáním protlaku vznikne prostě jen jiná polévka (ne horší ne lepší - jiná, ne boršč.)

magdalenka

2. 2. 2010 17:04

Drobku, ja by som si dovolila oponovať... špecifickú "zemitú" chuť dodáva práve červená repa. Bez nej boršč nie je borščom. Ona niekomu moc nechutí, preto boršč odmietajú. Nejde len o sfarbenie a paradajkový pretlak, šťava, tam beztak patria.

Drobek

2. 2. 2010 16:38

:-p Včera jsem boršč spáchal, ne podle tohoto receptu, známe ho a vaříme už dlouho. S jednou obměnou. Kdysi se stalo, že jsme náhle neměli řepu. Zkusili jsme to očervenit rajským protlakem, a od té doby už nic jiného nepoužíváme. Později jsme zjistili, že nic nového pod sluncem, oni to v zemi originálu dělali taky. Zkuste to, má to chuť nepatrně jinou, podle našeho názoru zajímavou a snad i lepší.:-))

magdalenka

7. 1. 2010 15:39

Jiřinka, je to záhadné, ale jedlá z PH sú fakt iné. Hoci tam dáme všetko čo do normálneho. A čo ešte mäsové vývary...:-)

Jikotka

7. 1. 2010 14:48

Magdalenko,dneska jsem boršč udělala a musím ti poslat velkou pochvalu...:-p:-p:-p,vždycky jsem dělala dobrý boršč,ale v PH nemá konkurenci...zelenina zůstala krásně chrupkavá,no muž prohlásil že je to vitaminová bomba...:yes::yes::yes::-K.Nedala jsem zakysanku jako ozdobu ale celou zamíchala do hrnce..:-p:-p:-p

JanaDorazinova

4. 1. 2010 00:09

:-D:-)):-D:-)), já vím, taky ho mám;-)

magdalenka

3. 1. 2010 23:45

...a hrníček má objem vyše 400 ml...just som teraz odmerala...:-p

JanaDorazinova

3. 1. 2010 23:32

magdalenka :-)):-D:-))Ten hrníček s polévkou jsem taky hledala a hodně jsem se pobavila:-)), asi jako Bibi;-). Ale je to tvé a to si fakt cením!:yes:

Bibinka

3. 1. 2010 23:29

Jéééé, Magdalénko, to jsem nijak zle nemyslela, mně jen přišlo srandovní, že je takový hrnec boršče a jeho porce tak malinká. Nic nemaž, není žádný důvod, vždyť je fotka supr:-D:-D;-)

magdalenka

3. 1. 2010 23:26

Si rob srandu...a pred hodinou mi padol mobil na dlažbu, rozpadol sa na tri kusy, nie je nikto po ruke, čo by ho poskladal, beztak bol na figu...na druhej strane, moje snímky sú tiež originálne a typické, to mi nikto nemôže uprieť, ani tvrdiť, že sú odniekade okopírované...

JanaDorazinova

3. 1. 2010 23:21

Magdi, opovaž se něco mazat, to je originál!!:-)) Tvoje fotky, to je něco!!;-):yes::yes:

magdalenka

3. 1. 2010 23:13

Bibi, tu je hrniec celý, ja to ale zmažem - z mobilu sú nemožné fotky...

Bibinka

3. 1. 2010 21:04

Magdalenko, teď jsem se od srdce zasmála-četla jsem ty ingredience a říkám si:ono se to nezdá, ale do boršče jde tolik ingrediencí a jdu na obrázek a tam takovej malilinkatej nalitej hrníček:-DDělám téměř stejně, jen ne v PH, protože ho nemám a zakysanku dávám přímo do hrnce. Znám, je vynikající tak dávám boda:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: boršč s červenou řepou boršč v pomalém hrnci pomaly hrnec borsc boršč z pomalého hrnce ukrajinský boršč s červenou řepou boršč pomalý hrnec boršč v ph český boršč bořšč vaříme boršč boršč s červenou řepou v pomalém hrnci dobrý boršč recepty v pomalém hrnci boršč pomalý hrnec recepty boršč fazole v pomalem hrnci boršč z ph rychlý boršč s červenou řepou boršč s pomalého hrnce borsc fazole borsc v pomalym hrnci

Suroviny: plecko vepřové, kapusta, řepa červená, brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, bobkový list, koření černé, pepř, sůl, šťáva rajčatová, mouka, voda, masox, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Můj boršč v PH

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XAn