Zvířátka z kynutého těsta
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech přísad zaděláme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme kynout.Po vykynutí ještě jednou propracujeme a nakrájíme na 10 stejných kousků. Přibližně 1/3 těsta z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech přísad zaděláme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme kynout.Po vykynutí ještě jednou propracujeme a nakrájíme na 10 stejných kousků. Přibližně 1/3 těsta z…
Vše (kromě rozinek) smícháme v míse do hladkého těsta.Potom přidáme rozinky.Pořádně směs promícháme a plníme pomocí lžíce muffinové formičky asi do 3/4 (nabydou).Pečeme…
Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou jemně strouhané citronové kůry, skořicí podle chuti,…
Zelí omyjeme, nakrouháme na tenké nudličky a rukou pomačkáme, aby zkřehlo.Mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme, meruňky pokrájíme na kostičky, větší rozinky můžeme…
Zelí omyjeme, nakrouháme na tenké nudličky a rukou pomačkáme, aby zkřehlo.Mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme, meruňky pokrájíme na kostičky, větší rozinky můžeme…
Pokud potřebujete do ozdobné krabičky jednoduchý druh pralinek, zkuste připravit tyto, podle našeho receptu. Rozinky vychucené rumem, kvalitní čokoláda a křupavý akcent…
Ze všech uvedených surovin uhněteme těsto, pořádně propracujeme na pomoučeném vále a vyválíme placku.6 koláčových formiček o průměru 12 cm vyložíme kolečky pečicího…
Domácí sušenky jsou jednoduché na přípravu, navíc můžeme jejich složení upravit podle našich potřeb. Provoníme je skořicí a dochutíme rozinkami. Jako sladidlo použijeme…
Všechny přísady vložíme v uvedeném pořadí do formy pekárny.Pečeme na Základní program.Hotový chléb vyjmeme z formy a uložíme vychladnout na mřížku.
Hrníčková bábovka, to je klasika, která nikdy neomrzí. Dvoubarevná, krásně vláčná a hojně posypaná moučkovým cukrem. Tento snadný moučník můžou připravit i ti, kteří s…
Z trocha mlieka, droždia a 2 lyžičiek kryštálového cukru urobime kvások.Zo zvyšku mlieka, múky, kvásku, oleja, cukru, vanilkového cukru a štipky soli vypracujeme vláčne…
Štrúdl patří mezi velmi oblíbené moučníky a snad každý má ten svůj osvědčený a oblíbený recept. Jeho přípravu nám nejvíce usnadní již rozválené listové těsto a také…
Tento domácí dezert je nejen snadný na přípravu, ale také se skvěle hodí ke každé příležitosti. Jogurt dodává chlebíčku vláčnost a lehkou kyselost, která doplňuje…
Koblihy jsou vítaným zpestřením našich jídelníčků. I když nepatří zrovna k dietním pokrmům, jsou to stálice v oblíbenosti. Jednou za čas se hodí zakousnout do kyprého…
Tento nadýchaný a šťavnatý mazanec je obohacený o nastrouhanou cuketu, která mu dodává jemnost a vláčnost. Kombinace cukety, mandlí, rozinek a voňavého koření vytváří…
Ovoce je lépe stravitelné po tepelné úpravě a jablíčka se k ní ideálně hodí. Dezert výborně osvěží v horkém létě, v chladnějších podzimních a zimních měsících si na něm…
Pečená zelenina s kuskusem je vynikající a zdravý pokrm, který spojuje bohaté chutě pečené zeleniny s lehkostí a jemností kuskusu. Tento recept je nejen snadný na…
Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
Sladké lívanečky, s decentním rumovým aroma, můžeme trochu netradičně podávat se smaženými cuketovými květy, naplněnými sladkým tvarohem s rozinkami. Tato kombinace je…
Moderátor Václav Kopta prý dříve neměl sladké rád. Jakmile však objevil kouzlo pečení, pustil se do toho sám, a my se tak můžeme inspirovat jeho receptem na skvělou…
Toto sladké pečivo z kynutého těsta podáváme na Zelený čtvrtek. Dle tradic přináší pevné zdraví, pokud se sní za svítání. Jidáše ozdobíme ořechy nebo rozinkami a upečeme…