Trubičky /Štafetky
Recept ještě nebyl hodnocenTrubičky z dobrého těsta s rozinkami jsou podobné štafetkovému těstu a po upečení je můžeme celé nebo zčásti máčet v čokoládě a plnit krémem.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Trubičky z dobrého těsta s rozinkami jsou podobné štafetkovému těstu a po upečení je můžeme celé nebo zčásti máčet v čokoládě a plnit krémem.
Beránek z těsta s jogurtem je krásně vláčný a kyprý, přimíchané ořechy navíc dodávají skvělou chuť i texturu. Připravte na Velikonoce formu na beránka a upečte si třeba…
Velikonoční beránek nesmí chybět na našem svátečním stole. Podle tohoto jednoduchého receptu se jistě povede. Díky většímu množství vajec je beránek krásně nadýchaný.…
Velikonoční beránek nesmí chybět na našem svátečním stole. Podle tohoto jednoduchého receptu se jistě povede. Díky většímu množství vajec je beránek krásně nadýchaný.…
Jemný a nadýchaný kokosový mazanec je skvělou velikonoční pochoutkou, která ozvláštní sváteční stůl. Díky kokosu má příjemně exotickou chuť a zůstává dlouho vláčný.…
Vláčný mazanec, hojně posypaný mandlemi a plný rozinek, by na Velikonoce neměl chybět v žádné domácnosti. Dle tradic by se měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový k…
Univerzální kynuté těsto využijete minimálně dvakrát do roka. Na vánočku a na mazanec. V obou případech se s upečeným sladkým dílem můžete podělit okolím, jelikož z…
Mazanec je tradiční české pečivo z kynutého těsta oblíbené nejen na sváteční stůl. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek skvostný.
V tomto jednoduchém dezertu hrají hlavní roli jablka. Naplníme je směsí tvarohu, ořechů, rozinek a švestek a provoníme citronovou kůrou a skořicí. Jablka pak stačí…
Tradiční velikonoční pečivo - mazanec se pekl už na Bílou sobotu, aby byl nachystán na nedělní snídani. Ještě před ní ale hospodyňky šly s mazancem do kostela pro svaté…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Chcete potěšit rodinu trochu jiným beránkem, než jakého obvykle o Velikonocích pečete? Zkuste do těsta přidat vaječný likér, který spolu s vanilkovým cukrem beránka…
Pečení mazance má opravdu dlouhou tradici a recepty na něj se často předávají z generace na generaci. Mazanec připravený dle tohoto receptu je příjemně sladký a vláčný.…
Mazanec patří k Velikonocům jako vánočka k Vánocům. Připravte pro malé koledníky verze kynutých mazanců, které si mohou odnést jako výslužku. Jemné těsto doplní…
Receptů na velikonočního beránka je nespočet. Možná ale máte rodinný recept, který se dědí z generace na generaci. Pokud však chcete zkusit něco nového, tento recept na…
Chinois je francouzský koláč z kynutého těsta. Tvoří ho šneky plněné mléčnou náplní a rozinkami. Celý koláč po upečení navíc potřeme oslazenou vodou. Přípravu těsta…
Tato sladká pochoutka kombinuje jemnou chuť mandlového marcipánu s pestrým zdobením, které můžete přizpůsobit dle vlastní fantazie. Jejich příprava je navíc zábavná a…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat k snídani, pochutná si na něm celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří. Upečte si třeba tohoto, který voní skořicí a jablky. Má příjemně nakyslou chuť, je vláčný a uvidíte, že se po něm jen zapráší…
Jedním ze symbolů Velikonoc je tradiční beránek. Receptů na něj existuje opravdu nespočet a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos připravit beránka z jablečného…
Pokud hledáte originální slavnostní dezert, který vám nezatíží žaludek, vyzkoušejte zapečený žloutkový krém s pravou vanilkou. Příprava je velmi snadná a získáte lahodný…
Klasický kynutý velikonoční mazanec připravíme z těsta, do kterého přidáme štědrou dávku másla a rozinky. Vykynutý mazanec potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a…
Klasický kynutý sladký bochník, který voní po másle a citronu, posypeme mandlovými plátky a dozlatova upečeme. Péct ho můžeme nejen tradičně na Bílou sobotu, ale i mimo…