Palermský králík

Bibinka Kuchařka:

Jiné maso 9 názorů

43

Suroviny

1 naporcovaný králík
2 cibule
50 g slaniny
5 kuliček pepře
1 bobkový list
1/4 l červeného vína
1 PL octa
1 PL cukru
2 PL hrozinek
2 PL sekaných mandlí
sádlo
trochu hladké mouky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jednu cibuli nakrájíme na proužky, přidáme bobkový list, kuličky pepře, zalijeme vínem, povaříme, přidáme porce králíka a necháme marinovat nejméně 5 hodin- nejlépe přes noc.

  2. Druhou nakrájenou cibuli pak orestujeme se slaninou a králičí maso necháme okapat a zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou, necháme dusit tak 45 minut.

  3. Mezi tím si nahřejeme ocet do kterého přidáme cukr, rozinky a posekané mandle.

  4. Všechno chvíli povaříme a přidáme ke králíkovi a ještě dusíme až je maso měkké.

Poznámka

Takto upravený králík je velmi jemný a dobrý.

Zdroj: Co chutná v Evropě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Palermský králík

  • maris maris

    vybusna - naprosto dokonalý komentář, nezapomněla jsi vůbec na nic:yes::-D:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    hej hej presne...u nas su zajace vseobecne. nerozlisujeme kralik a zajac. obcas sa mozno niekde pouzije aj kralik, ale v nejako sa to nerozdeluje na polneho a domaceho. vsetko jedna kopa. az ked som sa vydala do ciech, tak som zistila, ze sa to tam deli a najviac som si tu vsimla tu, pretoze ked som raz napisala zajac..tak to som mala hned tolko odkazov v poste, ze odkial som ho mala...a ja som to nechapala.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    vybusna, vypadá to úžasně:-O a já bych se teda nežinýrovala a dala bych si pořádný kus!:-8 Kdysi jsem dělala zajíce, taky jsem měla pochybnosti, vím, že jsem ho měla v něčem naloženého, a pak jsem ho celou dobu podlévala dušenou mrkví v másle a byl tam snad jalovec a nějaké divoké koření a nemělo to chybu! Maso se rozplývalo na jazyku, po divočině ani známka.:-* Skvělé to bylo, ale kde dnes vzít zajíce?(nemyslím králíka), vím, že moje rodina na Slovensku říká králíkovi "zajac" Takže, protože já vím, že tohle nikdy neochutnám, ale za odvahu a krásné foto ti rozhodně dávám plus!:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Jé, to je velmi podobný recept na naše každoroční štědrovečerní jídlo Zajíc načerno. Akorát se naloží do kořenové zeleniny a stejného kořeněného nálevu bez vína. Nálev se promixuje, přidá se maso, rozinky, mandle a ochutí povidly, které udělají omáčku černou. Chuť je sladkokyselá a podává se to s chlebem. Od té doby, co se zajíc těžko na vánoce shání, tak to děláme z králíka.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    vybusna, to jsi mi udělala velkou radost, že vám chutnalo!:-p:yes: Bylo to takové napínavé a myslím, že i tebe to překvapilo, když jsi měla pochybnosti jaké že to bude. Nám to taky moc chutnalo, ale od té doby králíka ne a ne sehnat.:-//

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    z akeho kusa zvierata som robila tento recept poznate z tejto diskusiehttp://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=305&st...
    recept je naozaj skvely, casto robievam toto jedlo (aby som si urobila reklamu :-8)http://www.toprecepty.cz/recept/3089-kure-na-pomer... takze nas hrozienka a mandle v omacke nezaskocili a omajda bola tymi chutami vino, ocot, cukor, hrozienka harmonicka a prepojena. Maso som nedusila , ale piekla som ho v http://zasilkou.cz/shop/bravosky/bravoska-modra, s opekanim zhora a dala som nan na prvych 45 min. alobal.
    za recept davam s cistym svedomim plusku a premyslam, ze nabuduce by som ho mozno skusila aj s nejakymi kuracimi stehnami.

    Odpovědět

  • maris maris

    nevidím žádný komentář, jaké to bylo ?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    :-p:yes:, to vypadá skvěle :-!Jdu do Alberta pro králíka;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: babicovy dobroty recepty kralik bravoska recepty babicovy recepty kralik recepty bravoska recepty z bravosky bravoska recenze babicovy dobroty recepty z králíka bravoska nalev na zajice palermská omáčka recepty do bravosky babicovy dobroty recepty-králík bravoska zkušenosti recpty králik nalozeny zajic babicovy dobroty kralik králík s povidly omáčka ke králíkovi recept králík naložený jako zajíc divoký zajíc recepty

Zapomněl/a jsem heslo