

Carpaccio z červené řepy II.
Suroviny
- Řepa
- pepř
- sůl
- olivový olej
- parmezán
- salát rucola
- ocet balsamico(není nutný)
- (Nepíši množství já jsem pekla 1kg řepy do zásoby.)
Postup přípravy receptu
Řepu pokapeme olivovým olejem, trochu posolíme a zabalíme do alobalu, utěsníme a dáme péct 1,5 hodiny na 200°C.
Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, rozprostřeme na talíř, posypeme rukolou, pokapeme olivovým olejem, posolíme, opepříme a já si dávám 1 KL aceto balsamico.
Poznámka od kuchařky
Tento recept není můj je převzatý z "Prostřeno" a trochu jsem si ho upravila podle mé chuti. Parmezán jsem též nepoužila, ale jen tvrdý sýr eidam. http://dobroty-recepty.cz/recept/carpaccio-z-cerve...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Carpaccio z červené řepy II.
-
+11
-
krásně upravená řepa..mám na ni chuť
-
výborný..dělám podobně,ale rukolu nedávám
-
Děkuji všem za komentáře
a ten parmezán jak na něj narazím koupím a vyzkouším,zatím jsem ho měla jen strouhaný na boloňské špagety a často ho nekupuji tak jsem improvizovala
-
Super
+
-
Jednoduché, perfektní
-
1974andrea: Andri, napsala jsem ti odpověď k původnímu receptu...
-
Maši, mám ráda řepu a tohle podobně už jsem také zkoušela. Ode mě +7
-
Eliza:Eli, koukala jsem na to carpaccio, kam jsi přidávala fotky (mimochodem recept není Tejajy, dodala jen foto). Ale chci se zeptat, jestli jsi tam dávala ten tymián? Mám ho ráda, ovšem v téhle kombinaci zázvoru a sójovky mi to přišlo trochu překombinované
-
ja teda delala z cukety a bylo to moc dobry. . . asi zkusim i repu
p.s. jinak na carpaccio rozhodne syr parmesanoveho tipu, uz se daji sehnat i levnejsi verze -
Super, určitě realizuju. Ale asi s tím parmazánem, chutná mi víc než eidam. Před pár dny jsem dělala něco podobného podle Tejaji (ale řepa se marinovala)- sype se čerstvým kozím sýrem a bylo také vynikající.
+ -
Tohle jsem jednou viděla v Prostřeno.... já to snad budu muset zkusit
-
pekné...
-