Žloutkové řezy bez vajec

mardosa Kuchařka:

Moučníky , Řezy 51 názorů

532

Suroviny

1 listové těsto (1 balíček o 2 těstech)
KRÉM:
2 vanilkové pudinky
1/2 l mléka
vanilkový cukr
1 máslo
POLEVA:
20 dkg cukru
šťáva z 1/2 citrónu
horká voda dle potřeby
( nesmí to být řídké )
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z těsta se upečou dvě placky, každá zvlášť.

  2. Uvaříme pudinkový krém,který necháme vychladnout.

  3. Do vychladlého pudinku nakrájíme celé máslo, podle chuti přisladíme a šleháme, až vznikne hladký krém, můžeme přidat 1-2 lžíce rumu.

  4. Na upečenou placku namažeme krém, přiklopíme druhou plackou, povrch pomažeme meruňkovou marmeládou a dáme ztuhnout.

  5. Po ztuhnutí potřeme polevou.

Poznámka

Může to být natřené i jinou marmeládou, ale meruňková je nejlepší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 336 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žloutkové řezy bez vajec

  • Jozefa Jozefa(neregistrovaná)

    Tak toto nám v rodine vôbec nechutí, je to príš "umelé" a s krémešami alebo žltkovími rezmi to nemá nič spoločné až na lístkové cesto. Naši mi tým ohrdli a celé išlo do kýbla

    Odpovědět

  • casino casino

    :-))
    mardosa:
    Ba ne, to není můj postup, tak to zkrátka dělají cukráři:-))

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    casino: je to asi dobrý takhle ten váš postup,ale příjde mě to složitější...ale to je na každým jak to dělá.....:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    No, v podstatě jde o neobyčejné kremeše, žloutkové řezy, krémšnyty, krémšnity...:-))
    Listové je zbytečné péci na papíru, jak se někde níže píše.
    Příprava krému je jednodušší a krém kvalitnější, když se do vyšlehaného másla postupně přidává pudink (oboje samozřejmě vytemperované)
    Pro lepší manipulaci s upečenými pláty se listové před pečením krájí na pruhy...
    Pro lepší krájení hotových zákusků (nedrobí se, nebortí se, nemačká se), se horní plát po dekoraci pokrájí samostatně, teprve pak se poskládá na krémem potřený spodní plát a před podáváním se prokrojí i spodní plát.
    (přidal bych obrázek... ale objevil se pouze v mé fotogalerii)

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    bara.it: Krásný to máte,děkuji za foto......nám taky moc chutnaj

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Rychle a vyborne rezy :yes:24:yes: S dovolenim pridam i foto.:-K

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    monikaK:to jsem moc ráda,mi je děláme taky často,neb je to rychlé a výborné :-D

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Řezy jsou prostě skvělé,dělám už po několikáté:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    senky::-D:-D:-D:-D to určitě!!! Za chvíli příjde zeťák pro dceru, to se zapráší;-):-p

    Odpovědět

  • senky senky

    Jana Remkova:a ví to někdo:-?:-?:-D:-D budou chutnat určitě tak, jako by žádné problémky nebyly:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    senky:Není to špicové! Moučníky typu 2x upéct plát a dát na sebe nejsou rozhodně mou specialitou. Pomohla jsem si menším plechem, abych to nepolámala, až to budu dávat bokem. Vlastně jsem to tak jen "sešoupla" i s tím papírem. Pak jsem pekla druhý plát, já blb už ne "na plechu", ale v plechu. Krásně jsem si to okrájela, aby to bylo akorát..no a co myslíš?? Ono se to "sprdlo", zmenšilo do všech stran!:-D:-D. Takže příště nechám nějakou rezervu do všech stran.;-) Ale v celkovém výsledku to dopadlo docela fajn;-). Měla jsem klasické chlazené těsto a z každé poloviny jsem uválela jeden plát;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Jana Remkova: Jani, máš je špicové:yes::yes: pořád se na ně chystám, ale nějak se nedostává odvahy;-) jediná útěcha u nás doma je, že i kdyby se náááhodou nezadařilo, sní se všechno:-D:-D asi večer vyzkouším:-8

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Přidávám foto a trošku fotopostup. Omlouvám se za druhou fotku, něšlo mi to lépe vyfotit. mardosa, VYNIKAJÍCÍ!!!:-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    jahoda: díky moc;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Jana Remkova: dobré je péct na pečícím papíře na obráceném plechu.Lépe se s tím pracuje....

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: žloutkové rezy řezy bez vajec mraky recept řezy kremeše rychlý recept mraky řezy žloutkový řez kremsnyty nejlepší žloutkové řezy žloutkový krém krém do žloutkových řezů recept mraky krém na žloutkové řezy zakladní žloutkový krém žloutkové řezy recept žloutkové vaječné řezy recept na kremsnyty žloutkovy řezy rychlé žloutkové řezy recept žloutkové řezy

Zapomněl/a jsem heslo