

Žloutkové řezy bez vajec
Suroviny
- 1 listové těsto (1 balíček o 2 těstech)
- KRÉM:
- 2 vanilkové pudinky
- 1/2 l mléka
- vanilkový cukr
- 1 máslo
- POLEVA:
- 20 dkg cukru
- šťáva z 1/2 citrónu
- horká voda dle potřeby
- ( nesmí to být řídké )
Postup přípravy receptu
Z těsta se upečou dvě placky, každá zvlášť.
Uvaříme pudinkový krém,který necháme vychladnout.
Do vychladlého pudinku nakrájíme celé máslo, podle chuti přisladíme a šleháme, až vznikne hladký krém, můžeme přidat 1-2 lžíce rumu.
Na upečenou placku namažeme krém, přiklopíme druhou plackou, povrch pomažeme meruňkovou marmeládou a dáme ztuhnout.
Po ztuhnutí potřeme polevou.
Poznámka od kuchařky
Může to být natřené i jinou marmeládou, ale meruňková je nejlepší.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žloutkové řezy bez vajec
-
Tak toto nám v rodine vôbec nechutí, je to príš "umelé" a s krémešami alebo žltkovími rezmi to nemá nič spoločné až na lístkové cesto. Naši mi tým ohrdli a celé išlo do kýbla
-
mardosa:
Ba ne, to není můj postup, tak to zkrátka dělají cukráři -
casino: je to asi dobrý takhle ten váš postup,ale příjde mě to složitější...ale to je na každým jak to dělá.....
-
No, v podstatě jde o neobyčejné kremeše, žloutkové řezy, krémšnyty, krémšnity...
Listové je zbytečné péci na papíru, jak se někde níže píše.
Příprava krému je jednodušší a krém kvalitnější, když se do vyšlehaného másla postupně přidává pudink (oboje samozřejmě vytemperované)
Pro lepší manipulaci s upečenými pláty se listové před pečením krájí na pruhy...
Pro lepší krájení hotových zákusků (nedrobí se, nebortí se, nemačká se), se horní plát po dekoraci pokrájí samostatně, teprve pak se poskládá na krémem potřený spodní plát a před podáváním se prokrojí i spodní plát.
(přidal bych obrázek... ale objevil se pouze v mé fotogalerii) -
bara.it: Krásný to máte,děkuji za foto......nám taky moc chutnaj
-
Rychle a vyborne rezy
24
S dovolenim pridam i foto.
-
monikaK:to jsem moc ráda,mi je děláme taky často,neb je to rychlé a výborné
-
Řezy jsou prostě skvělé,dělám už po několikáté
-
senky:
to určitě!!! Za chvíli příjde zeťák pro dceru, to se zapráší
-
Jana Remkova:a ví to někdo
budou chutnat určitě tak, jako by žádné problémky nebyly
-
senky:Není to špicové! Moučníky typu 2x upéct plát a dát na sebe nejsou rozhodně mou specialitou. Pomohla jsem si menším plechem, abych to nepolámala, až to budu dávat bokem. Vlastně jsem to tak jen "sešoupla" i s tím papírem. Pak jsem pekla druhý plát, já blb už ne "na plechu", ale v plechu. Krásně jsem si to okrájela, aby to bylo akorát..no a co myslíš?? Ono se to "sprdlo", zmenšilo do všech stran!
. Takže příště nechám nějakou rezervu do všech stran.
Ale v celkovém výsledku to dopadlo docela fajn
. Měla jsem klasické chlazené těsto a z každé poloviny jsem uválela jeden plát
-
Jana Remkova: Jani, máš je špicové
pořád se na ně chystám, ale nějak se nedostává odvahy
jediná útěcha u nás doma je, že i kdyby se náááhodou nezadařilo, sní se všechno
asi večer vyzkouším
-
Přidávám foto a trošku fotopostup. Omlouvám se za druhou fotku, něšlo mi to lépe vyfotit. mardosa, VYNIKAJÍCÍ!!!
-
jahoda: díky moc
-
Jana Remkova: dobré je péct na pečícím papíře na obráceném plechu.Lépe se s tím pracuje....