Bramboráčky s houbovačkou
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané brambory nastrouháme do mísy na středně velkých slzách struhadla. Přidáme vejce, jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, koření, sůl dle chuti a vše dobře…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané brambory nastrouháme do mísy na středně velkých slzách struhadla. Přidáme vejce, jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, koření, sůl dle chuti a vše dobře…
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran.Tučnější mleté maso dáme do mísy, přidáme…
Hovězí kousky omyjeme, pokud nejsou stejně velké, větší rozkrájíme. Česnek nasekáme nadrobno.Do kastrolu dáme kousky sádla, na ně hovězí kousky, posolíme, trochu…
Vepřový plátek, mrkev i brambory nakrájíme na malé kousky.V kastrůlku rozehřejeme sádlo, dáme na něj maso, osolíme, okmínujeme a ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou…
Nejprve uvaříme vývar z mas ve větším hrnci - cca 1,5 hod, přidáme bobkový list a nové koření.Maso vyndáme spolu s kořením, nakrájíme ho na kousky a vložíme zpět.…
Pokud máme maso vcelku, nakrájíme ho na kousky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek nasekáme nadrobno.Do kastrolu, vhodného do trouby, dáme hovězí kousky, cibuli,…
Vepřový plátek omyjeme a po stranách nařežeme, aby se nakroutil. Jemně osolíme z obou stran.Do pekáčku dáme trochu sádla, na něj položíme maso, podlijeme trochou vody a…
Játra prohlédneme, aby v nich nebyla žluč, očistíme od blan a nakrájíme na velikost soust. Dáme do misky, spaříme je vřelou vodou a necháme na sítku okapat.Zatím do…
Králičí nožku omyjeme a osolíme. Do pekáčku dáme kousek sádla, položíme na něj nožku a podlijeme trochou vody. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby na 180…
Umeleme asi tak 150 g tučného vepřového a 150 g hovězího masa, 100 g jater, 100 g uzeného masa (bůčku), kousek špeku a případně můžeme umlít i nějaký zbytek uzenin z…
Králičí nožku omyjeme a osolíme. Do pekáčku dáme kousky sádla, nožku na něj položíme, podlijeme trochou vody a dáme do trouby, vyhřáté na cca 180 stupňů. Pečeme, než je…
Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte. Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete. Na pánvi rozpálíme sádlo a na něm zesklovatíme cibuli a…
Uvařené maso z vepřových hlav, nebo laloků, a syrová játra semeleme na jemné šajbě 2x, přidáme všechno koření (koření dáváme raději méně, než je v receptu, vždy můžeme…
Zaděláme kvásek. Smícháme ostatní suroviny a uhněteme hladké těsto.Necháme kynout přibližně hodinu. Poté vytvoříme bagety, potřeme vodou a posypeme sezamem. Necháme opět…
Bylinkové máslo: tymián, libeček a petrželku nasekáme na jemno, přidáme trošku nastrouhané citrónové kůry, osolíme a promícháme s máslem.Ve stehýnku vytvoříme prsty pod…
Na jemno nakrájíme kapustu a vložíme do většího hrnce. Přidáme mrkev nakrájenou na kostky, brambor, také na kostky. Přilijeme vývar nebo vodu.Vše osolíme a přidáme mletý…
Kližku odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Na tuku rychle opečeme, vyjmeme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na tuku zpěníme dorůžova. Sejmeme z ohně, přidáme…
Očištěné maso nakrájíme na velikost sousta a okořeníme. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky, česnek na kolečka. Kapustičky očistíme a nakrájíme na…
Klasicky zaděláme kynuté těsto, které pak vyválíme na plát.Potřeme ho změklým máslem a pokapeme rozpuštěným medem. Stěrkou med v másle rozetřeme a na tento základ pak…
Bůček s kůží a klidně i kostmi, upravíme na kusy, aby vcelku vlezly do nádoby s lákem. Lák uděláme tak, že převaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nandáme…
Na sádle zpěníme cibuli,přidáme nakrájené na malé kousky srdíčko,orestujeme,okořeníme,zalijeme vodou s bujónem a zavřeme do tlakového hrnce.Po 60 minutách otevřeme…
Den předem dáme čočku do hrnce, napustíme vodu a čočku propereme. Potom vodu vylijeme a znovu napustíme novou vodu. Znovu propereme. Takto čočku propereme několikrát (já…
Nádivka ------- Na 15 dkg nadrobno pokrájené slanině a na drobnější kostičky nakrájeném uzeném podusíme hříbky s pórkem. Do omytého a osušeného "oříšku"z plecka…