Sádlo - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Koňská kýta v hořčičné omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenKýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem a potřeme hořčicí.V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo, zpěníme nakrájenou cibuli, na…
Pomerančové slunečnice
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto dáme do pekárny (sádlo rozehřáté, zchládlé) a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na nestejné poloviny - menší…
Kynuté koláče z majolky a sádla
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Nejdříve smícháme sypké suroviny a přidáváme vejce, majolku, rozpuštěné sádlo a mléko.Těsto dáme kynout na teplé místo pod…
Hovězí maso na pepři
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso umyjeme, uvaříme ve slané vodě. Měkké maso nakrájíme na plátky.Na sádle zpěníme cibulku nadrobno pokrájenou, přidáme plátky masa a drcený pepř. Chvilku…
Hovězí guláš na pivu
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle orestujeme do hněda cibuli, přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme papriku, protlak, osolíme, opepříme, opět zarestujeme a podlijeme pivem.Přidáme čerstvé…
Zeleninový vývar s vajíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme sádlo a lehce osmahneme celer, mrkev a klobásu. Vše zalijeme vodou. Oloupané…
Přírodní plátek s křenovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Osolíme, opepříme, naklepávat není nutné. Plátky vložíme do pánve s roztopeným tukem a z obou…
Rychvaldský kapr se zelím
Recept ještě nebyl hodnocenKapra očistíme, vyřízneme páteř a odstraníme žebra. Odřezky vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl a povaříme. Vývar použijeme k podlévání. Filet co 2 až 3 mm prořízneme…
Chleba od p. Jitky
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto zadělám v domácí pekárně a kynout ho dám do ošatky. Těsto bylo v ošatce do 2/3 a krásně vykynulo. Po hodince kynutí dám do rozehřáté trouby na 180°C a peču 40…
Masovo-uzeninová směs à la ražniči
Recept ještě nebyl hodnocenMaso pokrájíme na sousta, osolíme, opepříme a dáme smažit na rozpálenou pánev s troškou tuku. Když máme maso z jedné strany opečené dozlatova, otočíme ho a k masu do…
Kuskusový tahini špenát se sezamovými semínky
Recept ještě nebyl hodnocenJako první vsypeme kuskus do misky a zalijeme ho vroucí vodou z rychlovarné konvice. Přiklopíme a necháme nabobtnat.Na sádle zpěníme na jemno nasekanou cibulku, vsypeme…
Hajducké zelí s noky - maďarský recept
Recept ještě nebyl hodnocenJemně nakrájenou cibuli osmažíme na lžíci sádla dorůžova, přidáme kysané zelí a dusíme doměkka. Uzený bůček uvaříme s očištěnou zeleninou, z vývaru a zeleniny připravíme…
Hovězí líčka Richarda Nováka
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí líčka nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. Žampiony oloupeme, očistíme a nakrájíme napůl. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na větší kusy. Větší cibule…
Sladké bulky s brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenZ mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.Do domácí pekárny dáme mouku, vejce, máslo, sádlo, citrónovou kůru a kardamom. Přidáme kvásek a zapneme příslušný program - sladké…
Pivní placičky se syrečky
Recept ještě nebyl hodnocenV míse promícháme mouku se solí, uděláme důlek. Nalijeme vlažné pivo, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Žloutky oddělíme od…
Houbovo-pórkové vepřové maso
Recept ještě nebyl hodnocenMaso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme, posypeme dle chuti kmínem a zaprášíme houbovou drtí. Množství houbové drti záleží na naší chuti a druhu…
Mleté krůtí se zeleninou a Perfect pastou
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, mrkev, pórek, kapii, řapíkatý celer a maso – to do šeda. Poté podlijeme vývarem…
Kachna s křenovo - jablečným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenZelí: Na sádle osmažíme cibuli spolu s kmínem. Přidáme zelí (nepropláchnuté), přilijeme horkou vodu, osolíme, vložíme bobkový list a jablečný křen. Dusíme do změknutí.…
Hasičský pikantní guláš
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle osmahneme cibulku, přidáme maďarskou papriku a sladkou papriku, necháme zpěnit, přidáme maso na kostky a zalejeme vodou, přidáme masox, rozmačkaný česnek, sůl,…
Lněné bagety s omládkem
Recept ještě nebyl hodnocenve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a vmícháme mouku - necháme omládek kynout asi hodinu.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné a vychladlé) a…
Škvarkový guláš s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenV tlakovém hrnci rozpálíme sádlo či jiný tuk a i se škvarky – rozvoníme. Orestujeme cibuli nakrájenou na kousky, a papriku. Vložíme maso, zprudka opečeme po všech…
Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Recept ještě nebyl hodnocenMaso osolíme a posypeme trochou drceného kmínu, dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sádlo. Přikryté upečeme doměkka, podle potřeby…
Čtyřrohý multikoláč
Recept ještě nebyl hodnocenKynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezi tím si připravíme zbytek těsta: všechny…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více