Dobrá srdcová polévka

Polévky Doba přípravy: kolem hodiny 22 názorů

Polévky Doba přípravy: kolem hodiny 22 názorů

Suroviny 2,5 litrů

1/4 z celého hovězího srdce (může být hovězí i vepřové) stačí na toto množství polévky
1 cibule
3 stroužky česneku
2 velké brambory
1 malý rajský protlak
1 světlá paprika (lusk)
masox
majoránka
drcený kmín
libeček s medvědím česnekem- (nemusí být)
sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Srdce si dáme uvařit téměř doměkka.

  2. Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou na drobno spolu se stroužkami česneku a necháme do růžova smažit.

  3. Nakrájíme si srdce, mrkev a brambory na kostičky a vše přidáme k cibuli, posypeme mletou paprikou, necháme jen zasmahnout a zalijeme vývarem ze srdce a ještě přidáme vodu podle toho, kolik chceme polévky mít.

  4. Do vařicí se polévky přidáme masox, rajčatový protlak, majoránku, kmín, libeček, medvědí česnek a ještě vaříme dál.

  5. Ke konci dáme zbylý protlačený stroužek česneku, dosolíme, kdo chce může ještě zahustit jíškou, buď hotovou, nebo udělanou ze sádla a hladké mouky do tmava - necháme ještě chvíli vařit, než zhoustne a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Polévka dneska vznikla nechtěně když jsem vyndala srdce místo jiného masa díky tomu, že nebylo popsané a nakonec jsme byli překvapeni její dobrotou.

Komentáře k receptu Dobrá srdcová polévka

  • Reny2 Reny2

    Bibinka: Bibi tak opet delam tuhle vytecnou bastu a vezu ji pro celou bandu na chatu....Pises ze pridas dalsi dobrou polivku a ja nemam td cas hledat ktera to asi bude....muzes mi prosim pisnout nazev nebo nechat na ni odkaz? klidne i do mailu reny2@seznam.cz dik

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Reny2:Reny, to jsi mi vážně udělala radost;-) a synáček dobře ohodnotil...moc dobře ví, co je dobré. Teď mám připravenou jednu na podobný styl, která sama nahradí dvoumenový oběd-zítra jí asi přidám, tak jukni, ta vám bude určitě také chutnat;-)

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Bibinko...dnes opet (uz ani nepocitam pokolikate) jsem uvarila kotel polivecky....z kila srdicek a 2 velkych brambor toho byl velkej hrnec....;-)...synator ochutnal a ohodnotil jako moc dobry....takze uspech....tato polevka u nas zdomacnela a patri do tech levnych a vytecnych bast....:-*:-)):yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Reny2:Reny, to vydatně vystačíaq řekla bych, žew jich máš až dost, jelikož nevím pro kolik lidí tu polévku děláš, já jich měla asi 35O g, TAK SI MŮŽEŠ DÁT PŮLKU ZAMRAZIT NA PŘÍŠTĚ a máte je o dost levnější-bohužel:-( Pak písni, jak se ti povedla a jak chutnala;-)

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Bibinko....srdce uz mam koupene to jehneci....mam toho 600g a netusim kolik stoji v CR ... obecne plati,ze neprevadet vuci kursu,ale smaznout jednu nulu...tak to u nas vyjde jako vasich 30Kc na kg...otazka je,jelikoz neuvadis gramaz,zde to staci,nebo mam upravit a jako Werich s Burianem do to jit "primerene....primerene" :-D:-D:-D jen aby mi z toho nevzniklo Hrnecku var...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko,Tvé polévečky nikdy nezklamou:-p+7:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    rebeka: ále, Jája vykřikovala cosi o konzumaci srdce a čílila se, nic mimořádného ;-):-))A děkuju :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zizala: sice vůbec nechápu, o co tu běží, protože už, jak jsem pochopila, jsou závadné komentáře smáznuty, ale napsala jsi to moc hezky..ano..máme demokracii..a k té patří např.i to, že každý konzumuje to, co mu libo..

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jája: Tady jsme na stránkách o vaření, srdce jatečních zvířat je zboží jako každé jiné, normálně se prodává, stejně jako jazyk, ledviny, játra, kýta a podobně. Své výlevy si laskavě odpusť a nebude je muset nikdo mazat. Pokud ti vadí, že někdo vaří z masa, které ti nevyhovuje, jednoduše recept přeskoč, nikdo tě přece nenutí ho číst nebo dokonce realizovat. Za nedemokratické pokládám tvé výkřiky o tom, proč někdo jí to, co jí :-//

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak toto je moc pěkná polévečka;-):-p+1:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Reny2: Reny, já bych do toho klidně šla, i když ta polévka bude mít nádech divoké chuti, ale omáčky z divočiny jsou přece výtečné, tak proč ne polévky že:-D;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-!To že je v týhle republice demokracie ještě neznamená ,že se člověk musí projevovat jako zvíře,ale to bohužel mnozí nepochopili a nazývají neurvalost a nevychovanost demokracií....což samozřejmě není směřováno k někomu určitému.!!!

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Super polívečka. To by si manžel mlaskal:-* Ukládám a Bibinko bodík dávám:-)):yes:+1

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    ja srdce jeste nikdy nedelala...ale polivka vypada mooooc dobre...navic mne napada jen jedno...u nas je videt jen jehneci srdce a dnes jsem videla i kureci...ale to jehneci je i dost levne....ze bych to prubla? :-S:-//:-O

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivusa: Ivušo, já jsem jí dělala také poprvé a budu se k ní vracet, je vážně dobrá a my jsme taky polívkoví:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: srdcová omáčka srdcova omáčka recept dobrá polévka recept polevka z hovězího srdce dobrá polévka dobrá polévka recepty dobrá polevky srnci srdce polivka dýňová polévka dle wericha recept na srnci srdce a ledviny jazyk srce skřenovu omačku polivka ze srdce srnčí srce a ledvinky top recepty srdcová omačka hovězí srdcová polévka kolik medvědího česneku do polévky polévka ze srd srdcova polivka jehneci srdce recept polivka srdce