Žebrákova chlebová haše

1974andrea Kuchařka:

Ostatní 11 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

1/2 staršího i tvrdého chleba zbaveného kůrky
0,75 silného vývaru ( možno z kostky)
150 g slaniny
250 g mražené zeleniny dle chuti ( já dala mrkev, hrášek, kukuřice)
2 velké cibule
3 vejce
4 stroužky česneku
majoránka
kmín
červená paprika
čerstvý libeček
sůl
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chleba si nakrájíme na kostky, zalijeme horkým vývarem a necháme tekutinu vsáknout.

  2. Na sádle si zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mraženou zeleninu a necháme asi 5 minut restovat, osolíme.

  3. Směs přidáme ke změklému chlebu, vmícháme vejce, koření, majoránku, libeček a rozdrcený česnek. Vše propracujeme, popřípadě dosolíme. Pokud se nám zdá směs řídká, přidáme chleba nebo strouhanku.

  4. Chlebovou směs dáme do sádlem vymazaného pekáčku a dáme péci. Vždy, když se na povrchu opeče, zamícháme, aby se vše propeklo a trochu oddělilo.

Poznámka

Z hmoty by šly dělat i karbanátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Žebrákova chlebová haše

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo