

Opilá zelnice
Suroviny 6 porcí
- trochu sádla
- velká brambora (nebo víc malých)
- asi 1/4 sklenice kysaného zelí
- klobása
- 1 lžíce červené mleté papriky
- 1 cibule
- medvědí česnek (nebo obyčejný)
- 100 ml kysané smetany
- 100 ml bílého vína
- pažitka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, osmažíme do sklovita, přidáme červenou papriku, překrájené kysané zelí, nakrájené brambory na čtverečky a nakrájenou klobásu na kolečka, necháme chvíli orestovat a pak zalijeme vodou a vaříme.
Uděláme si jíšku ze sádla, hladké mouky a polévku zajíškujeme, osolíme, opepříme, přidáme víno a na úplný závěr dáme zakysanou smetanu a polévku posypeme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Naše sbírka lahví vína se musí začít používat a tak na zkoušku se mi zrodila tato docela sytá a osvěžující polévka.
(my jsme totiž abstinenti a všechno víno máme od našich všech přátel a známých, jako příležitostné dárky).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Opilá zelnice
-
jak to, že jsem si nevšimla