Opilá zelnice

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 45 minut 6 porcí Polévky 1 názor

Suroviny

trochu sádla
velká brambora (nebo víc malých)
asi 1/4 sklenice kysaného zelí
klobása
1 lžíce červené mleté papriky
1 cibule
medvědí česnek (nebo obyčejný)
100 ml kysané smetany
100 ml bílého vína
pažitka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, osmažíme do sklovita, přidáme červenou papriku, překrájené kysané zelí, nakrájené brambory na čtverečky a nakrájenou klobásu na kolečka, necháme chvíli orestovat a pak zalijeme vodou a vaříme.

  2. Uděláme si jíšku ze sádla, hladké mouky a polévku zajíškujeme, osolíme, opepříme, přidáme víno a na úplný závěr dáme zakysanou smetanu a polévku posypeme pažitkou.

Poznámka

Naše sbírka lahví vína se musí začít používat a tak na zkoušku se mi zrodila tato docela sytá a osvěžující polévka.

(my jsme totiž abstinenti a všechno víno máme od našich všech přátel a známých, jako příležitostné dárky).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Opilá zelnice

Tématické fráze: zelnice zelnice z kysaného zelí cervena zelnice polévka zelnice zelnice recept zelnice s klobásou opilá zelnice polévka vánoční zelnice recept na zelnici polívka z kysaného zelí zelnice červená zelnice videorecept recept zelnice domaci zelnice s klobasou pikantni zelnice polívka zelnice zelnice - recept zelnice postup zelnice se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo