Mánkova rybí polévka na způsob dršťkové

Polévky Doba přípravy: 30 minut 10 názorů

Polévky Doba přípravy: 30 minut 10 názorů

Suroviny 4 porce

400 g rybího filetu z pangasiuse nebo kapra
1 l rybího vývaru nebo vody
1 PL sádla
1 cibule
1 lžička rajského protlaku
1 stroužek česneku
1 PL sladké papriky
1 vrchovatá PL hladké mouky
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak, nadrobno nasekaný česnek, sladkou papriku, můžeme přidat podle chuti i pálivou papriku, promícháme, přisypeme hladkou mouku a ještě pár minut restujeme.

  2. Zalijeme rybím vývarem nebo vodou. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut. Mezitím si nakrájíme rybí filet na nudličky. Po 20 minutách varu vložíme rybu do polévky, přidáme majoránku, dochutíme a ještě 5 minut vaříme.

Poznámka od kuchařky

Recept je ve Sladkovodní kuchařce pod názvem Falešná dršťková polévka z kapra.

Polévku jsem dělal i z kapřího filetu, zdála se mi chutnější než pangasiuse.

Komentáře k receptu Mánkova rybí polévka na způsob dršťkové

Tématické fráze: dršťková polévka z kapra rybí polévka rybí polévka podle babici kapr v listovém těstě babicovy plněné kapří podkovy nivou rybí polévka babica mánkův kapr rybí polevka z kapra z filetů falešná rybí polévka rybí polévka od babici rybi dršťová polevka babica ryby polevka rybi polevka z filetu jiří babica drštková polévka mánkův bybí drztkova jiri babica rybi polevka babica kapr plněný nivou mánkův kapr v listovém těstě kapří podkovy plněné nivou mánek