Rychlá hříbková směs

Houby Doba přípravy: 20 minut 6 názorů

Houby Doba přípravy: 20 minut 6 názorů

Suroviny 4 porce

300 g mražených hříbků (měla jsem praváky)
1 velká cibule nakrájená nadrobno
1 lžíce nasekaného kopru
200 ml smetany na vaření pokojové teploty
1 vrchovatá lžička nejlépe maďarské papriky
1 malá lžička drceného kmínu
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla
2 dl zeleninového vývaru do omčky
cca 1 dl zeleninového vývaru do hub (může být i masový)
3/4 lžičky pepře
sůl podle potřeby
4 vrchovaté lžíce husté zakysané smetany
4 natvrdo vařená vejce
jarní cibulka na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Houby krátce povaříme asi v jednom decilitru zeleninového vývaru spolu s kmínem. Cibulku zpěníme mírně dorůžova na sádle a přidáme mouku.

  2. Uděláme světlejší jíšku, přidáme papriku zalijeme studeným vývarem a za stálého míchání provaříme. Přidáme houby a smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme koprem.

  3. Podáváme s lžící zakysané smetany a vařeným vejcem, dozdobíme koprem a jarní cibulkou. Ideální přílohou je pečivo, vařené brambory nebo těstoviny. Směs má mít hustší konzistenci, skoro jako lívancové těsto.

Komentáře k receptu Rychlá hříbková směs

Tématické fráze: hribkova smes na topinky hribkova směs na na topinky hřibovo játrová omáčka rychla hribkova omacka ostra smes z bedel na topinky hripkova smes na topinky hřibková směs k masu hříbkova směs na kotlety rychlá směs na těstoviny pikantní hříbková směs na topinky hříbková tlačenka recept hribkova omacka bez zakysané smetany hříbková topinková směs recepty hribkova směs na maso rychla smes k testovinam recept hripkova omáčka hříbková směs na topinky s cuketou hříbková pikantní směs na topinky hribkova smesnatopinky hribkova omáčka z vyvaru