Škvarková pomazánka s uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi rozehřejeme jednu lžíci sádla. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji necháme zesklovatět.Škvarky a uzené maso jemně umeleme, nebo rozmixujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi rozehřejeme jednu lžíci sádla. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji necháme zesklovatět.Škvarky a uzené maso jemně umeleme, nebo rozmixujeme…
Založíme kvásek a poté v mezičase kynutí a pečení chleba připravujeme zbylé komponenty předkrmu. Do misky dáme 140 g žitné mouky, 200 ml teplé vody a rozdrobíme půl…
V hluboké pánvi na sádle zesklovatíme cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme očištěné, na kostky jako na guláš nakrájené maso, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a zprudka…
Bravčový bôčik som umyla, osušila a nožom som urobila mriežku z jednej i z druhej strany. Masť som rozpálila a mäso som sprudka opiekla z oboch strán. Mäso som osolila,…
Rychlosůl s utřeným česnekem smícháme a pečlivě vetřeme do masa ze všech stran. Zavakuujeme nebo zabalíme pevně do potravinářské folie. Necháme takto v lednici až 14 dní…
Rychlosůl s utřeným česnekem smícháme a pečlivě vetřeme do masa ze všech stran. Zavakuujeme nebo zabalíme pevně do potravinářské folie. Necháme takto v lednici až 14 dní…
Fazole namočené přes noc ráno slijeme a zalité čistou vodou asi 5 cm nad fazole vaříme 3-4 hodiny. Kontrolujeme hladinu aby nakonec nebyly nasuchu.Ve velké hluboké pánvi…
Na domácí těstoviny používám nejraději mouku Semola rimacinata (granoro) krásně se vypracuje hebké vláčné těsto ze 100 g mouky, 1 vejce (dle potřeby krát 2,3 atd). Těsto…
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, brambor a dýni dáme zvlášť do misky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Kapustičky očistíme,…
Krůtí krk uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Maso obereme a uchováme.Na omáčku zpěníme na másle cibuli nakrájenou najemno. Zasypeme moukou a orestujeme.Jíšku…
Maso nakrájíme na nudličky 1x5 cm, cibuli nahrubo a papriky s papričkami na proužky.Ve velké, těžké pánvi rozpálíme sádlo, vhodíme maso, jakmile začne bělat, prohodíme,…
Vejce na oleji osolíme a usmažíme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme 2 lžičkami hořčice Vejce rozdělíme na dva díly a dáme je na potřené plátky. Z…
V uzavíratelné misce smícháme vše na marinádu. Očištěné maso nakrájíme na 4 plátky, z obou stran potřeme marinádou a v uzavřené misce necháme přes noc v chladu.V…
Brambory oloupeme a uvaříme v celku na skus. Brokolici bez košťálu dáme na pařák a vaříme v páře do poloměkka. Pórek nakrájíme na půlkolečka, slaninu na tenké nudličky…
Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. V hluboké pánvi zesklovatíme nasekanou cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a jakmile pustí tuk vložíme osolené…
Králičí maso osolíme, očištěné žampiony nakrájíme na kostky, cibulku nadrobno. Smícháme papriky, hořčici a polovinou rozpuštěného sádla. Polovinou směsi maso potřeme…
Celý suchý chléb jsem dala do větší misky a zalila vodou, párkrát jej obrátila a jakmile byl celý mokrý i uprostřed, nechala jsem ho vykapat a rozmačkala rukama. Mezitím…
Dýni a brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky.Na sádle zpěníme cibuli, přidáme dýni a brambory a orestujeme.Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem.Vaříme cca 15…
Omytého a osušeného sumečka nakrájíme na porce, pokapeme z obou stran citronem a dáme do chladu. Připravíme do uzavíratelné mísy marinádu tak, že vidličkou prošleháme…
Omytého a osušeného sumečka nakrájíme na porce, pokapeme z obou stran citronem a dáme do chladu. Připravíme do uzavíratelné mísy marinádu tak, že vidličkou prošleháme…
Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme na sádlo orestovat vločky, zeleninu a česnek. Přidáme papriku a na kolečka…
Pro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Ručně nebo s robotem: …
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek do kterého nadrobíme droždí, trošku pocukrujeme a zalijeme ho trochou vlahého mléka. Necháme vzejít.…