Zelný list po maďarsku (Sarma po maďarsku)
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi rozpustíme drobně pokrájený špek a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Mleté maso dáme do mísy, přidáme napolo uvařenou rýži, vajíčko a polovinu špeku s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi rozpustíme drobně pokrájený špek a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Mleté maso dáme do mísy, přidáme napolo uvařenou rýži, vajíčko a polovinu špeku s…
Krkovička pečená v jednom pekáči společně s vepřovými droby, cibulí a kořením bude zlatým hřebem každých vepřových hodů. Hotový zabíjačkový smažák můžete i zavařit do…
Nejprve si dáme na půl hodinky povařit jazyk v osolené vodě. Po půlhodince ho vytáhneme, odstraníme z něho kůži a jiné nečistoty a nakrájíme na kostky. Vývar z něho si…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme krátce v klidu droždí…
Jste milovníci smaženého jídla? A co si jej připravit jednoduše doma a přesně podle vašich představ? Křehké a šťavnaté kuřecí maso v křupavém provedení ocení celá rodina…
Cuketové karbanátky, kde je jako pojivo použit sýr, jsou společně s bramborem nebo jen salátem, vhodným lehkým letním obědem. Pokud si je upečete v troubě, ušetříte i…
Že by vás kombinace jablek a máku nenapadla? Chyba, tato kombinace potěší vaše chuťové pohárky. Křehké máslové těsto se rozplývá na jazyku a jablka zajišťují vláčnost a…
Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a…
Mazanec je zpravidla ve tvaru bochánku s typickým křížem na svém povrchu. Tento recept však přináší mazanec, který je spletený ze 4 stejných pramenů. Po upečení jej pak…
Recept na klasické vepřo knedlo zelo vylepšený o pár vychytávek. Dozlatova vypečený vepřový bůček provoněný paprikou je zde doplněný o kvalitní kysané zelí s…
Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v…
Brambory oloupeme a uvaříme asi 15 minut v osolené vodě, musí být poloměkké. Poté je necháme vychladnout.Zapékací talíř vymažeme sádlem. Každý brambor zbouchneme =…
Zapneme pekárnu na program těsto. Hotové vykynuté těsto vložíme do sáčku a dáme do lednice odpočinout do druhého dne. Těsto si pak rozdělíme na 12 dílů a vyválíme co…
Na rozpálené pánvi orestujeme na tuku cibuli, přidáme očištěné ledvinky, opepříme, přidáme plátky česneku a krátce ze všech stran orestujeme. Podlijeme asi 100 ml…
Rýži si dáme vařit do osolené vody. Mezitím si nakrájíme maso na menší kostky a prudce osmažíme do zblednutí na sádle.Přidáme sójovku, trošku vody a dusíme asi půl…
Zmrazené halušky povaříme ve vroucí osolené vodě po vyplutí cca 2 min. Poté přes sítko propláchneme teplou vodou. Kysané zeli mírně před vařením propláchneme, je-li…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do hněda. Přidáme maso a kmín a po zatáhnutí zasypeme paprikou a česnekem.…
Na sádle zpěníme cibulku a nakrájený špek a orestujeme. Pak přidáme rozkvedlaná vejce, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku. Až jsou vejce hotová, přidáme plátkový…
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás,…
Připravíme maso a cibuli, vše nakrájím na kostky.Na sádle orestuji cibuli do hněda, přidám maso a chvilku restuji. Potom přidám mletou papriku a ostatní koření (pepř,…
Cibulku osmahneme na sádle dozlatova, přidáme odblaněný a nakrájený mozeček, osmahneme a zamícháme čerstvá vejce. Osolíme, opepříme.
Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH).Na pánvi rozpustíme lžičku sádla z plemene Mangalica a opečeme na něm na kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou vepřovou plec…
Na plátcích kotlety lehce nařežeme mřížku z obou stran a nařízneme lehce po stranách, aby se plátky masa nevyboulily a zůstaly pěkně rovné. Osolíme, opepříme a potřeme…
Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na…