Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do hodiny i s přípravou 4 velké porce Jiné maso 24 názorů

Suroviny

600 g srnčího masa (měla jsem kousek kližky a krku)
100 g špeku
2 PL sádla
2 větší cibule
10 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
na špičku lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
2 PL mleté červené papriky
3 stroužky prolisovaného česneku
2 PL hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí maso zbavíme případného loje, opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kostky.

  2. V papiňáku na sádle necháme do růžova osmahnout na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme až na mletou papriku všechno koření a lehce zarestujeme.

  3. Přimícháme pokrájené maso, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vydusí. Pak zasypeme mletou paprikou, znova promícháme, 1/2 minutky restujeme, přilijeme 5 dl horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut.

  4. Hrnec necháme ochladit, přidáme prolisovaný česnek, přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v 1 dl studené vody a za občasného promíchání 10 minut provaříme. Podávala jsem s čerstvým chlebem.

Poznámka

Zdroj "Speciality myslivecké kuchyně" RCP jsem si trochu poupravila a dobu vaření protáhla. V knize uvádějí 20 minut, ale maso po této době bylo tuhé, tak jsem ještě 20 minut přidala.

Toto jídlo byla moje premiéra. Hrozně jsem se bála, co z toho vyleze, ale manžel mě pochválil a chutnalo nám oběma:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 97 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)

  • Jadrrak: Děkuji za komentář a fotografii:-8Potěšilo mě to:-K


    Veronika.Hrozna: Je to pravda,každý kus je jiný,děkuji:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Anna Kocikova::-K U nás v sobotu, byl taky pozdní oběd, vybrala jsem z mrazáku starší srnčí, v troubě bylo 4 hodiny,:-! než se maso dalo vykostit! Byla jedna odpoledne, než jsem dodělala omáčku ! :-// A to mám s divočinou zkušenosti! Každý kus je jiný. Tomu by nebylo dost , ani 40 minut v papiňáku!;-)

    Odpovědět

  • Jadrrak Jadrrak

    Jak jsem slíbil, tak činím. Dnes, kolem 12 hodin jsem gulášek dochucený česnekem a zahuštěný domácím 100% žitným chlebem předložil ke konzumaci s houskovým knedlíkem, také domácí provenience. Reakce dle očekávání, vyškrábán do poslední lžičky, až jsem se bál o smalt v hrnci. Za racept dík a je uložen do velmi oblíbených a chutných.:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Verunko,děkuji za info.Opravdu záleží ,jak starý je kus...ale...opět budou dohady atd.Vždy záleží na stáří kusu určitého druhu.Já jsem uvedla to,z čeho a jak dlouhou dobu jsem maso dělala.To ostatní si bude muset každý udělat sám.Ale,opravdu,děkuji za komentář:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Anna Kocikova: Aničko moje zkušenost, starší srnec těch tvých 40 minut potřebuje! Ale, mladýho bych nechala 20 až 25 minut i s doběhem, než se dá papiňák otevřít. Pokud ještě nebude, vařit normálně do změknutí a hlídat, jinak se mlaďoch začne rozpadat.:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jadrrak: Tento komentář mi udělal opravdu velkou radost:-8Děkuji za důvěrui i komentář:-K:-*

    Odpovědět

  • Jadrrak Jadrrak

    A dos! Je hotovo! Ve 23:15 dovařeno zahuštěno, ochutnáno a dáno odpočívat. Zítra přiopravit a možná dozahustit rozleženou mňamku. Ještě nevím, zda přidám česnek, i bez česneku chutná výtečně, maso je jak mandlička, vařil jsem v elektronickém "daru přítele Pappina" 55minut. Zítra doplním reakci okolí, na dokonalé dílo.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    conkverka:Potěšila jsi mě,že jsi jídlo vyzkoušela;-):-))Za komentík i hodnocení děkuji:-KJsem ráda,že chutnalo:yes::-*

    Odpovědět

  • conkverka conkverka

    Dneska jsem udělala a výborný,byla jsem za něj moc pochválena.uděluji bodik:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    :-)Pajušo,Maci-děkuji za vyzkoušení:-))a jsem moc ráda,že chutnalo:-K

    Odpovědět

  • Maci Maci(neregistrovaný)

    Guláš byl výborný,díky :yes:

    Odpovědět

  • Pajuša Pajuša(neregistrovaná)

    ÚÚÚÚÚŽASNÉ!!!! MŮJ VŮBEC PRVNÍ GULÁŠ A JSEM SE SEBOU I S GULÁŠKEM SPOKOJENA!!! DOPORUČUJI!:yes::-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivulinko děkuji:-KDostali jsme zvěřinový balíček,tak jsem to musela všechno zpracovat:-O:-))

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Koukám, opět zvěřina, no tak bodík k ní:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Otto děkuji Ti za hřejivý komentář:-8:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřový guláš v tlakovém hrnci výborný srnčí guláš srnčí guláš guláš z divočáka v papinaku kančí guláš v papiňáku gulaš v papinaku jelení guláš v papiňáku zvěřina v papiňáku jak dlouho vařit guláš v papiňáku srnci gulas recept zvěřinový guláš v papinaku srnčí kližka doba vaření v tlakovém hrnci srnčí maso v papiňáku srnčí guláš z krku zvěřina v tlakovém hrnci dančí guláš v papiňáku jak dlouho varit srnci maso jak dlouho vařit srnčí divočák v papináku

Zapomněl/a jsem heslo