Hovězí kližka na česneku s bramborovou roládou
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Pokud máte rádi buřtguláš, tato bramborová omáčka s klobásou a pórkem vám určit zachutná. Chuť pórku, česneku a uzeniny se k bramborám opravdu skvěle hodí a díky smetaně…
Obojí maso nakrájíme na kostky zvlášť, cibuli nadrobno, česnek nastrouháme. Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli, přidáme česnek, hovězí líčka a když se maso pořádně…
Na vál připravíme mouku a zbytek surovin. Zpracujeme vláčné, nelepivé těsto.Déme odpočinout na půl hodiny. Poté těsto rozdělíme na dva díly. Z každého uděláme váleček a…
Z mléka, droždí a cukru udělejte kvásek a nechte vykynout. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěnou heru, žloutek a kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme…
Na sádle zpěníme cibuli a přidáme houby s kořením. Restujeme, až se houby s kořením rozvoní. Zalijeme mlékem a vaříme asi 10 minut.V sladké smetaně rozmícháme mouku a…
Sádlo necháme v teple a smícháme se 4 lžícemi hladké mouky na kašovitou hmotu. Mouku, smetanu a vejce zpracujeme na vále na hladké těsto, rozválíme, potřeme směsí sádla…
Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na sádle s máslem.Papriky krájíme podélně na ¼ a potom na nudličky cca 0,75 cm.Když je cibule zesklovatělá, přidá se…
Cibulku osmahneme na sádle dozlatova, přidáme odblaněný a nakrájený mozeček, osmahneme a zamícháme čerstvá vejce. Osolíme, opepříme.
Do masa uděláme dlouhým ostrým nožem díry, naplníme je párky, maso osolíme a opepříme. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou. Vložíme maso…
Večer předem čočku namočíme do dostatečného množství vody. Přidáme nové koření a bobkový list. Ráno vypijeme kafíčko, slijeme vodu z čočky. Proč? Udělejte to, čočka ve…
Takový vymazlený štrůdlik určitě udělá radost nejen Naděnce! Voňavá náplň i osvědčené těsto se spojí v chuťový požitek. Příprava a čekání na vychladnutí štrůdlu…
Plátky masa nařízneme cca 4x po okraji, aby se nekroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi na sádle osmažíme nasekanou cibuli dozlatova a…
Česneková polévka - neboli úkrop nebo oukrop - je oblíbená česká klasika. Ochutnejte tuto z rozmixovaných brambor, díky kterým vás dobře zasytí. Čerstvá petrželka a…
Trdelníky se rozšířily z venkovských poutí i do měst a všude jsou oblíbené. Ale není nad to, udělat si svůj trdelník doma a ochutit si ho podle svého. Množství podle…
Hrachovou polévku můžete uvařit na různé způsoby, tato je se zeleninou, uzeným masem a bez zahuštění moukou. Pochutnáte si na ní hlavně v podzimních a zimních měsících.
Stálice našich lahůdek - játrový sýr ve tvaru cihličky, ve špekovém kabátku, obalený staniolem, běžně nazývaný Paštika ve stříbře! Zkusíte podle zdejšího receptu znovu…
Večeře nebo oběd, který dokonale zasytí, To je vepřová krkovice okořeněná čubricou, pečená v troubě se zeleninovým lečem. Domácí bramboráčky vonící majoránkou a česnekem…
Zelenina a vepřové plátky potřené hrubozrnnou hořčicí vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se skvěle hodí třeba k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi snadno…
Tato lahodná specialita kombinuje šťavnaté uzené s bramborovým základem a jemnými tóny zelí. Jednoduché, ale přitom vydatné jídlo, si získá každého milovníka české a…
Vůně zelňačky s klobásou přiláká ke stolu celou vaší rodinu. Talíř této polévky, ve které krom kysaného zelí naleznete i uzené maso, vás opravdu zasytí, polévka tak…
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je…
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a nasypeme do cibulovo-uzené směsi, kterou si připravíme během vaření těstovin.Směs: jemně pokrájenou cibuli…