Brynzové halušky II

Lendiiik Kuchařka: Lendiiik

Bramborová jídla 9 názorů

Suroviny

500 g syrových brambor
200-250 g hladké mouky
1 menší vejce
sůl podle chuti
200 g brynzy
100 g anglické slaniny
1 lžíce sádla
pažitka nebo petřželka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku a zpracujeme. Těsto by nemělo být řídké.

  2. Halušky odkrajujeme z prkénka lžičkou nebo nožem do vroucí osolené vody. Po čtyřech až osmi minutách by měly být hotové.

  3. Ihned do halušek zamícháme brynzu, aby se rozpustila.

  4. Přidáme ještě na sádle opečenou slaninu. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brynzové halušky II

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Urcite je lepsi pouzit haluskovac, brambory je treba strouhat velmi najemno, nebo je primo krouhat, jinak skrz haluskovac nepropasirujete testo. Ja vajicko davam, puristi ne, jak kdo chce. Ja davam 50/50 hladkou a hrubou mouku. Vareni 4-8 minut urcite ne! I kdybych je krajel z prkenka, cca minuta staci, z haluskovace tak 30 sekund. Hned jak vyplavou je sitkem posbiram. Petrzel, cibulka, pazitka do halusek nepatri, to je pekne jen na obrazku, po vyjmuti halusky promichejte s trochou masla, a servirujte, nadrobit bryndzu pokojove teploty( nikdy neohrivat, znehodnoti se ) , taky ji nemichat se smetanou apod, to je svatokradez:-) a polit slaninou se sadlem. Halusky jsou jedno z mych nej jidel, vzdy je ale delam jen pokud mam opravdu kvalitni ( npancovanou) bryndzu, ktera se neshani snadno. Dobrou chut vsem a doporucuji k piti si dat zincicu ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    dnes byly k obědu... vejce nedávám a vybírám z vody hned, jakmile vyplavou k povrchu;-) posílám bod a foto:-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Dovolím si přidat foto. Halušky v jakékoliv podobě jsou u nás oblíbené :-)

    Odpovědět

  • LUKIN LUKIN(neregistrovaný)

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dnes jsem dělala halušky podle tohoto receptu a chválím.Byly opravdu vynikající.Děkuji za recept :yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Halušky, jak říkala moje slovenská tchýně jsou hotové v okamžiku, kdy vyplavou nahoru.;-) Leni, nevím, jak je to možné, ale dnes večer narážím na samé tvé dobroty.:-p Plus!!

    Odpovědět

  • zuzkade zuzkade

    výborný a máte ode mě bodík!:yes:

    Odpovědět

  • Lendiiik Lendiiik(autorka receptu)

    no pravda, většinou jsou už po těch čtyřech:-)

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Do halušek dávam mouku polohrubou. Myslím, že po 8 minutách by byly halušky rozvařené. Vybírám je hned, jak vyplavou. Dnes vkládaš samé bryndzové recepty. Lendiik, vy máte někde poblíž salaš? Dala bych si žinčici.:-p

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: halušky brynzové halušky halušky bez brambor vynikající halušky z vařených brambor brynzové halušky z vařených brambor recepty halusky bramborové halušky halušky z nových brambor halušky z varenych brambor recept na halusky halusky recept recepty na halusky bryndzové halušky recept halušk rozvařené halušky halusky z prkenka brynzové halušky bez brambor halušky.sk halusky-recepty recepty-halušky

Zapomněl/a jsem heslo