

Pikantní směs z kuřecího a vepřového masa s houbami
Suroviny
- 400 g vepřové kýty
- 500 g kuřecích prsíček
- 1 vejce
- 2 mladé cibulky (i s natí nebo 1 pórek)
- 1 slané burské oříšky
- 2-3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžičky kečupu
- špetka feferonkového krému (nebo kousek chilli papričky, nebo pálivá červená paprika)
- vývar z masového bujónu
- 200 g hub (pokrájených, můžou být libovolné houby, měli jsme křemenáče zamražené)
- sůl
- solamyl
- 1 vejce
- sádlo (na smažení)
- + příloha:
- rýže
- bylinky
Postup přípravy receptu
Do misky si připravíme nejdříve směs na zálivku:1 čajové lžice solamylu, 2-3 polévkové lžice sojové omáčky,1 čajové lžice kečupu, cca 150 ml vývaru,sů.l
Houby,které máme vyndané z mrazáku,necháme povolit (aneb si pokrájíme čerstvé houby jako jsou žampiony, hlíva apod.)
Maso vepřové i kuřecí kuchyňsky upravíme a pak pokrájíme na větší nudličky nebo kousky a dáme do misky. Ke kouskům masa pak přidáme 1 vejce, cca 2 polévkové lžice solamylu a špetku feferonového krému nebo špetku chilli papričky. Pak k masu vmícháme pokrájené houby a necháme takto vše promíchané asi 2 hodiny v chladu.
Připravíme si pánev, kde rozpustíme sádlo, přidáme pokrájené cibulky (nebo pokrájený jeden pórek),poté na orestované cibulky vložíme naložené maso i s houbami a vše zprudka opékáme na pánvi po dobu cca 2-5 minut.
Po opékání masa, zalijeme vše předem připravenou směsí se sojovou omáčkou a se solamylem, vsypeme slané oříšky a zprudka pak opékáme dál opět další 2-3 minuty.
Poznámka od kuchařky
Poznámka : Doba opékání masa závisí na druhu masa a na velikosti kousků masa. Množství solamylu,sojové omáčky, vývaru a feferónového krému,je také na každém z Vás.Podáváme s bylinkovou rýží – kterou již nesolíme, zdobíme zeleninou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní směs z kuřecího a vepřového masa s houbami
-
Právě jsem Váš recept uvařila, jen jsem vynechala kečup a je to moc dobré
Posílám bodík
-
Jasný bodík, vždyť jde o kuřecí
-
Ivčo, bude to velmi dobré a nepřijde mi, že by to bylo suché
-
Moc hezky připravená dobrota
+7
-
-
spagetka: dostala jsem je Špagi v létě od strýčka z mrazáku,takže jsem je viděla snad poprvé v životě, když jsem je teď rozmrazila,mám další ještě v mrazáku,tak příště je vyfotím
-
Provokuj s křemenáčema, jak vypadaj prosímtě?
-
Jana Remkova: Jani, s tím zálivem zůstane i trochu sosu, já jsem to samé, co píšeš Ty
, musím mít pokaždé více sosu, to,co je v zálivu, pak můžeš jednak dát na pánev při opékání a něco až dát k masu až ke konci, tedy můžeš dát i více toho vývaru do zálivu. Není to suché
-
Vypadá to nádherně, jen já k rýži potřebuji šťávu, jinak bych se udusila. Krásné foto