Šarišské kapustníky-zelníky
Recept ještě nebyl hodnocenŠarišské kapustníky patří mezi typické slovenské pochoutky, často podávané o svátcích. Placky z kynutého těsta jsou plněné zelnou náplní a nasucho opečené na plotýnkách.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šarišské kapustníky patří mezi typické slovenské pochoutky, často podávané o svátcích. Placky z kynutého těsta jsou plněné zelnou náplní a nasucho opečené na plotýnkách.…
Očištěné bedly nakrájíme podle podle velikosti na větší kousky.Posypeme lehce solí a česnekem.Rozehřejeme sádlo, přidáme kmín, aby se rozvoněl a vsypeme bedly.Opékáme za…
Nutrii jsem opláchl, osolil, položil do pekáčku na 5 posekaných cibulí. do hrudníku jsem vložil 12 stroužků česneku, vcelku. Shora pokmínoval. Do volného prostoru v…
Hanušky z Českého ráje se mohou směle zařadit mezi bramborové pokrmy, které v jiných krajích nazývané bramboráky, sejkory či vošouchy. Placičky voňavé po majoránce a…
Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě tak, aby byly napůl uvařené. Na pánvi rozpustíme sádlo a dáme najemno nasekanou cibuli s pórkem, zpěníme a přidáme uzeninu a…
Vše naporcujeme tak, jak to máme rádi, na kostičky, na kolečka ... atd.. :-) Rozehřejeme v hrnci sádlo, nebo olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, chvilinku…
Zelí očistíme a nakrouháme. Pokrájenou cibulku a slaninu zpěníme na sádle, přidáme kmín, zelí a sůl a dusíme do měkka. Je - li třeba přidáme vodu. Zaprášíme moukou,…
Nejprve si dáme na půl hodinky povařit jazyk v osolené vodě. Po půlhodince ho vytáhneme, odstraníme z něho kůži a jiné nečistoty a nakrájíme na kostky. Vývar z něho si…
Zmrazené halušky povaříme ve vroucí osolené vodě po vyplutí cca 2 min. Poté přes sítko propláchneme teplou vodou. Kysané zeli mírně před vařením propláchneme, je-li…
Vepřovou plec naporcujeme na stejně velké kostky. Maso osolíme a opepříme. Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno nakrájené cibule. Orestujeme…
Na lžíci sádla nebo oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Následně přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu nebo česnekový bok, ke konci…
Přes noc namočíme fazole a uvaříme, vývar ponecháme. Na sádle zpěníme cibuli a zaprášíme. Restujeme.Přidáme protlak a mletou papriku, poté fazole i s vývarem a krátce…
Vařené brambory, ještě horké, rozmačkáme mačkadlem na br. kaši (mohou se i nastrouhat), přidáme krupičku, mléko a vejce, zapracujeme do brambor, přidáme ostatní suroviny…
Na sádle osmažíme cibulku do hnědozlata, přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky a vymícháme zlatavou jíšku. Přidáme slupky z okurek, masox, zalijeme 3/4 litru vody a…
Uzená žebírka uvaříme doměkka, obereme a nakrájíme maso na kousky. Do vývaru přidáme kysané zelí a vaříme. Připravíme si světlou jíšku ze sádla a hladké mouky, a když je…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do hluboké pánve na rozehřáté sádlo a špek dáme maso, poprášíme moukou a necháme zatáhnout.…
Pokud rádi navštěvujete cukrárnu a pravidelně si z ní odnášíte v krabičce věnečky a větrníky, pak je na čase vyzkoušet si tuhle dobrotu připravit doma. S tímhle báječným…
Krkovice je lahodná při kterékoliv úpravě. V tomto receptu si propůjčí tón dobrého vína a koření spolu s zapečeným voňavým zelím. Nikdo nebude mít důvod nechat …
Jednohubky či menší chlebíčky se dají připravit i jiným, než běžným způsobem. Vyzkoušejte je pro svou rodinu či přátele netradičně upéct na plechu s různými náplněmi,…
Jednohubky či menší chlebíčky se dají připravit i jiným, než běžným způsobem. Vyzkoušejte je pro svou rodinu či přátele netradičně upéct na plechu s různými náplněmi,…
Udělejte si nostalgický výlet do české kuchyně se staročeským hovězím na houbách! Tento tradiční pokrm je plný bohaté chuti hovězího masa, které se krásně doplňuje s…
Pro milovníky zvěřiny je jistě tento guláš z kančího masa jako dělaný. Kančí maso je tučnější, ale libovější a výživnější. S divokým kořením si skvěle notují a ideálně…
Zelenina a vepřové plátky potřené hrubozrnnou hořčicí vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se skvěle hodí třeba k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi snadno…
Naše babičky často dokázaly téměř z ničeho připravit dobrotu, která chutnala tak, že na ni nikdy nezapomeneme. Tuto voňavou polévku připravíme z jíšky, kmínu a vývaru.…