Podmáslová zelňačka s houbami
Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude jemná a delikátní.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 281 kJ / 784 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,53 g |
Tuky | 26,32 g |
Vláknina | 22,61 g |
Cholesterol | 46 mg |
Sodík | 4,37 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 93,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme vařit do osolené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle společně s houbami a kmínem restujeme 4-5 minut.
Krok 2: Přidáme papriku, zamícháme a vsypeme mouku. Po krátkém restování vše zalijeme vývarem nebo vodou a prošleháme metličkou. Přidat můžeme i vodu ze zelí.
Krok 3: Vmícháme překrájené zelí, koření a uvedeme do varu. Po asi 10 minutách (podle měkkosti zelí) odebereme trochu vývaru a smícháme s podmáslím.
Krok 4: Vše i s uvařenými bramborami spojíme dohromady a krátce povaříme. Polévku dochutíme cukrem a koprem. Kdo nechce, kopr nemusí přidat.
Zveřejněno 25. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslová zelňačka s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8vVW
Moje poznámka
Podmáslová zelňačka s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8vVW
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 10 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 11 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 13 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 14 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brynzová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 7 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 11 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 12 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 13 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 15 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 16 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 20 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 10. 12. 2024 22:38
Tématické fráze:
zelňačka recept,
zelnacka s houbami,
zelnačka s houby,
houby recepty,
podmáslová polévka se zelím,
krkonošská podmáslovka recept,
zelňčka s houbami,
recept na zelnacku,
zalňačka s podmáslí,
zelňačka s podmáslím,
zelnacka shoubami,
podmásková zelňačka,
recept na zelnačku s s houbami,
zelnačka s s houbami,
recepty houby
Suroviny:
zelí kysané,
podmáslí,
brambory,
houby sušené,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín celý,
sůl,
cukr,
kopr
Komentáře (2)