Kapusta od babičky
Recept ještě nebyl hodnocenStaročeská klasika, kterou zvládne každý - přesně to je dušená kapusta s bramborem, oblíbené jídlo našich babiček a maminek. Ideální je jako příloha k masu, ale nahradí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Staročeská klasika, kterou zvládne každý - přesně to je dušená kapusta s bramborem, oblíbené jídlo našich babiček a maminek. Ideální je jako příloha k masu, ale nahradí…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Česnečka organismus doslova nakopne, a navíc je jednoduchá i rychlá na přípravu. Má mnoho podob, ale tento recept…
Nechce se vám dělat s klasickým zelím a díváte se po inspiraci? Vyzkoušejte tradiční recept české kuchyně - kedlubnové zelí. Nebojte se ho připravit ke kachně či huse,…
Guláš je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších jídel ve většině českých kuchyní. V tomto případě při jeho přípravě použijeme místo masa hlívu ústřičnou, která ho díky své…
Jednoduché jídlo plné potřebných bílkovin, to je čočka na kyselo. Recept je snadný a výsledek vypadá i chutná skvěle. Červená čočka je navíc vhodná úplně pro všechny,…
Pokud doma máte schovanou nějakou starou kuchařskou knihu, můžete v ní objevit doslova poklad. Třeba osvědčený recept na škvarkové placky, které chutnají přesně jako ty,…
Linecké cukroví nemusí být jen kolečka s výřezem. Kdo by neznal slepované tyčinky namočené v čokoládě? A kdo by je odsunul od hrnečku s kávou, když budou nabídnuty! Také…
Omáčka je snězená a stále vám zbývá kus knedlíku? Zhodnoďte zbytky a připravte si knedlíky s vajíčkem. Toto jídlo často může působit jako z nouze ctnost, ale když mu…
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní…
Upečte si s námi sladký poklad české kuchyně - nostalgickou hrníčkovou olejovou bábovku. Tento recept potěší všechny milovníky rychlé přípravy. V troubě ji máte za pár…
Netradiční nápad na velmi chutné sýrové sušenky, které jistě využijete jako pohoštění na dětskou oslavu, na posezení s přáteli, nebo večer k vínu. Připravíte je…
Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet…
Hledáte něco, čím doplnit slavnostní tabuli, nebo co rychle upéct na zub pro neohlášenou návštěvu? Pak rozhodně vyzkoušejte recept na tyhle skvělé jogurtové tyčinky.…
Snadný recept na vepřové na smetaně si oblíbíte. Pokrm může díky druhu masa působit obyčejně, ale věřte, že ho můžete podávat i ve svátečních dnech. Omáčka není…
Lehoučké štafetky z nadýchaného bílkového sněhu s mletými ořechy jsou promazané máslovým krémem. Pokud máte rádi změny, můžete mleté ořechy nahradit strouhaným kokosem.…
Do mísy nasypte mouku, cukr a kakao. Přidejte sádlo a ze všech surovin vypracujte hladké těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové folie a uložte do druhého dne do…
Připravte si klasickou omáčku české kuchyně, tentokrát však netradičně s vepřovým masem. Vepřová kýta na smetaně není tak noblesní jako svíčková, ale přesto ji bez…
Ražniči z vepřového masa přiláká svou vůní nejednoho hladového strávníka. Příprava je snadná a ražniči vypadá na talíři opravdu krásně. Pokrm můžete směle podávat jako…
Nikdy jste o tomto zelí neslyšeli, i přes to, že jste milovníci zelných pokrmů? Tak to je nejvyšší čas tuto maďarskou specialitu vyzkoušet. Zapečená směs kyselého zelí s…
Příprava domácích tortill je až překvapivě snadná, navíc vám ušetří spoustu peněz, které můžete investovat do bohatší náplně těchto oblíbených placek. Tak s chutí do…
Frankfurtská polévka, vonící paprikou a cibulí, nás krásně zahřeje a skvěle si na ní pochutnáme. Přitom není složitá na přípravu, ani náročná na suroviny. Snadno ji…
Hovězí krk patří mezi tužší kusy masa, které si žádají delší a pomalé pečení. Díky tomu získá maso dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. Výborné, pomalu…