Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Hovězí gulášek

Hovězí gulášek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nahrubo. Na sádle osmahneme cibuli, pak přidáme i maso a restujeme. Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný…

Španělské ptáčky z vepřového

Španělské ptáčky z vepřového

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Španělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně…

anubis

90 min

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Naše babičky jistě tuto polévku znaly a dělávaly. Jednoduchý způsob, jak zužitkovat starší chléb a zároveň vytvořit rychlý pokrm v nabitém dni. Česnek, libeček,…

magdalenka

30 min

Vepřové maso po cikánsku

Vepřové maso po cikánsku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vepřové maso na cikánský způsob, dušené se zeleninou, okořeněné paprikou, chilli a česnekem, je jednoduché a nenáročné na přípravu. Připravte si jako přílohu rýži a…

RubyRom

70 min

Vepřenky s cibulí

Vepřenky s cibulí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vynikající šťavnaté plátky z mletého vepřového masa rychle osmažené na sádle vás potěší skvělou chutí i vůní. Podávají se s hořčicí a nadrobno krájenou cibulí, které je…

cathleen

35 min

Vepřová plec po znojemsku

Vepřová plec po znojemsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vepřové po znojemsku - jedna z domácích tradičních omáček ozvláštněná kyselými okurkami. Velmi chutné jídlo s jednoduchou přípravou, které bude nejlepší doplněné rýží či…

RubyRom

85 min

Dančí guláš s knedlíkem

Dančí guláš s knedlíkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v…

RubyRom

110 min

Plněné papriky

Plněné papriky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Plněné papriky mletým masem jsou tradičním pokrmem, který si oblíbila řada domácností. Tento pokrm spojuje šťavnaté papriky s chutným mletým masem, které je dochucené…

lenka

60 min

Domažlické vepřové ragú Videorecept

Domažlické vepřové ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jemné vepřové ragú přímo láká k vyzkoušení. Variant můžete najít hned několik, každá rodina má svůj osvědčený recept. My pro vás máme inspiraci, jak ho dělají na…

Bahula

65 min

Guláš - pravý hospodský

Guláš - pravý hospodský

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Ochutnejte tento výborný guláš z hovězího masa. Bohatou chuť mu dodává poctivý cibulový základ, dostatek česneku a vyvážené množství koření. Příprava sice zabere více…

habunda

240 min

Rozpeky k dušené mrkvi

Rozpeky k dušené mrkvi

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tradiční příloha nejen k dušené mrkvi ale i třeba k masu. To jsou rozpeky pocházející z Plzeňska. Jejich příprava není vůbec složitá, pojďte je zkusit upéct podle tohoto…

RubyRom

60 min

Švestkový koláč od babičky

Švestkový koláč od babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

V zadělávací míse so připravíme kvásek z droždí, mléka a cukru. Poté přidáme vejce, mouku, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vlahé sádlo. Těsto řádně propracujeme a…

JanaB1

160 min

Švestkový koláč od babičky

Švestkový koláč od babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

V zadělávací míse so připravíme kvásek z droždí, mléka a cukru. Poté přidáme vejce, mouku, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vlahé sádlo. Těsto řádně propracujeme a…

JanaB1

160 min

Dršťková polévka

Dršťková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Pokud máte rádi husté polévky a máte trochu víc času, uvařte si dršťkovou. Krásně voní a chutná po paprice a dobře zasytí. Nejlepší je podávaná s čerstvým chlebem a…

toprecepty.cz

230 min

Grenadýr

Grenadýr

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Grenadýr je jednoduché a oblíbené jídlo, které spojuje dvě základní suroviny – brambory a těstoviny. Tento tradiční pokrm se často doplňuje cibulkou, špekem nebo sladkou…

Vepřové na česneku

Vepřové na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vepřové maso můžeme zpracovat nejrůznějšími způsoby. Tím nejjednodušším je jeho upečení v troubě. Máme pak mnoho možností, jak ho servírovat, zda s knedlíkem a zelím,…

RubyRom

90 min

Pečený králík na česneku

Pečený králík na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Pečený králík na česneku je klasika české kuchyně, která v sobě spojuje jemné, libové maso s výraznou chutí česneku. Pomalu pečený dozlatova získává křupavou kůrku a…

lomacka

140 min

1 4 5 6 7 8 171