Vepřové plátky v cikánské omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenVýborný tip na na přípravu vepřového masa v zeleninou odlehčené lehce pálivé omáčce. S rýží nebo bramborem bude tento pokrm určitě skvěle chutnat. Rychlost přípravy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborný tip na na přípravu vepřového masa v zeleninou odlehčené lehce pálivé omáčce. S rýží nebo bramborem bude tento pokrm určitě skvěle chutnat. Rychlost přípravy…
Připravte si klasickou omáčku české kuchyně, tentokrát však netradičně s vepřovým masem. Vepřová kýta na smetaně není tak noblesní jako svíčková, ale přesto ji bez…
Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nahrubo. Na sádle osmahneme cibuli, pak přidáme i maso a restujeme. Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný…
Jednoduchá, rychlá a v našich domácnostech velmi oblíbená, gulášová polévka. Na sádle vysmažená cibulka s uzeninou, zasypaná červenou paprikou, dělá správný základ. Poté…
Halušky podáváme s brynzou, s uzeným masem a zelím nebo jako přílohu k omáčkám. K přípravě tohoto jednoduchého těsta nepotřebujeme strouhané brambory. Stačí nám mouka,…
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Přestože jde o obyčejné tukové rohlíky, velmi si na nich pochutnáte. Domácí rohlíky jsou voňavé, křupavé a na rozdíl od kupovaných jsou dobré i další den. Nejlépe ale…
Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso je jemné, až se rozpadá, a díky koření je guláš opravdu pikantní a chuťově vynikající. Jako přílohu volíme…
Ochutnejte tento výborný guláš z hovězího masa. Bohatou chuť mu dodává poctivý cibulový základ, dostatek česneku a vyvážené množství koření. Příprava sice zabere více…
Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte masovou haši jako od babičky a ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí být ve směsi více…
Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte masovou haši jako od babičky a ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí být ve směsi více…
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Do rozehřáté hluboké pánve nebo rendlíku dáme sádlo a necháme zezlátnout cibuli nasekanou nahrubo. Přidáme…
Grenadýr je jednoduché a oblíbené jídlo, které spojuje dvě základní suroviny – brambory a těstoviny. Tento tradiční pokrm se často doplňuje cibulkou, špekem nebo sladkou…
Že jste o tomto zelí nikdy neslyšeli i přes to, že jste milovníci zelných pokrmů? Tak to je nejvyšší čas maďarskou specialitu vyzkoušet. Zapečená směs kyselého zelí s…
Jemné vepřové ragú přímo láká k vyzkoušení. Variant můžete najít hned několik, každá rodina má svůj osvědčený recept. My pro vás máme inspiraci, jak ho dělají na…
Naše babičky dokázaly vykouzlit výbornou polévku i z několika málo surovin, které našly ve spíži. Stačí na kousku sádla opražit trochu mouky a kmínu, zalít vodou a…
Oběd připravený během dvaceti minut? Ano, je to možné. Pokud máme doma těstoviny, masovou konzervu, zeleninu a koření, můžeme se do toho pustit. Výsledkem bude směs masa…
Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tento vymazlený srnčí guláš. Příprava si vyžádá čas, ale výsledná chuť bude stát za to. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařeným…
Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na cca 3-4 mm silná kolečka, poklademe na tác a osolíme. Necháme vypotit. Zatím připravíme dip smícháním všech ingrediencí v množství…
Hrachová kaše nepatří zrovna mezi nejvyhledávanější jídla, zejména u dětí. Může za to nevalná pověst z jídelen, což je velká škoda. Dejte hrachu novou šanci a připravte…
Hovězí líčka nejsou právě nejlevnější a u řezníka si je obvykle musíte objednat s předstihem. Následně budete potřebovat dostatek času, kapku červeného vína a kořenovou…
Vepřová plec připravená s delikátní omáčkou provoněnou rozmarýnem, hořčicí a barevným pepřem. Skvěle se snoubí se smetanovou bramborovou kaší, ale podávat ji můžete i s…
Skvělá možnost jak zužitkovat mražené nebo sušené houby. Smetanové omáčky mají v naší kuchyni velkou tradici. A takovým spojením vepřové plece, voňavých hub a lahodné…
Tradiční příloha nejen k dušené mrkvi ale i třeba k masu. To jsou rozpeky pocházející z Plzeňska. Jejich příprava není vůbec složitá, pojďte je zkusit upéct podle tohoto…