Štrúdl od mé babí
Recept ještě nebyl hodnocenSádlo necháme v teple a smícháme se 4 lžícemi hladké mouky na kašovitou hmotu. Mouku, smetanu a vejce zpracujeme na vále na hladké těsto, rozválíme, potřeme směsí sádla…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sádlo necháme v teple a smícháme se 4 lžícemi hladké mouky na kašovitou hmotu. Mouku, smetanu a vejce zpracujeme na vále na hladké těsto, rozválíme, potřeme směsí sádla…
Žampiony omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nejdříve vykrojíme nožíkem nožičky a pak je opatrně co nejvíce vydlabeme špičkou škrabky na brambory.…
Žampiony omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nejdříve vykrojíme nožíkem nožičky a pak je opatrně co nejvíce vydlabeme špičkou škrabky na brambory.…
Žampiony omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nejdříve vykrojíme nožíkem nožičky a pak je opatrně co nejvíce vydlabeme špičkou škrabky na brambory.…
Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, které opečeme na rozehřátém tuku v dostatečném velkém hrnci.Maso restujeme za občasného míchání, dokud nepustí šťávu, tu…
Uzeniny nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme na pánev restovat. Chvíli zprudka a pak jen pozvolna, aby se popustil tuk. Odstavíme.Ve větším kastrolu na sádle zprudka…
Fazole den předem namočíme. Uzené maso, / já měla uzená žebra/, uvaříme. Do hrnce vložíme fazole, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Mezitím dáme do kastrůlku sádlo,…
Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme houby a podlijeme vývarem pokud není jen vodou a přidáme zmíněný masox, přidáme papriku, kmín, sůl, pepř a dusíme do měkka. Poté…
Na sádle (oleji) osmažíme dozlatova cibuli, přidáme restovat slaninu (uzené maso). K základu vložíme pokrájené kysané zelí. Zalijeme troškou vody.Mezitím doměkka…
Hovězí mleté maso osmažíme, společně s pokrájenou cibulkou na sádle, dokud se šťáva z masa nevydusí na tuk, který pak zasypeme hladkou moukou, malinko zasmahneme a…
Všechny přísady na marinádu smícháme. Maso v marinádě důkladně obalíme a necháme v pokojové teplotě odpočívat dvě hodiny, nebo v lednici přes noc.Do pekáčku dáme…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou…
Cibuli nejdříve oloupeme a pokrájíme. Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, v něm osmahneme cibuli, přidáme maso, mletou sladkou a pálivou papriku a vše krátce osmahneme…
Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až…
Do mísy prosejeme mouku a 1 lžíci z ní dáme do malé misky, do které přidáme vlahé mléko, lžičku cukru, nadrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. K mouce v…
Dáme vařit vepřové koleno v osolené vodě (cca na 1 hod). Po uvaření ho vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Vývar necháme, budeme ho potřebovat na podlévání.Maso…
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, česnek na malé kostičky a orestujeme. Pak přidáme papriku, zalijeme vroucí vodou, přidáme bujón a…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké (tuk vlijeme rozehřátý) a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na dílky, z každého vyválíme ovál,…
Ingredience na kuličky spojíme a zahustíme strouhankou nebo moukou, aby se daly dělat kuličky. Koření dávám cca po půl lžičce. Necháme uležet. Potom válíme kuličky,…
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě ochucené drceným kmínem doměkka. Poté scedíme, přidáme majoránku, vlijeme mléko a brambory rozšťoucháme na kaši…
Do pánve dáme rozpustit sádlo. Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.Česnek spolu s cibulí dáme do pánve a necháme lehce…
Rozpálíme sádlo a osmažíme na něm maso nakrájené na kostky. Musí se zatáhnout. Pak přidáme nakrájenou cibuli, stačí na půlměsíčky. Přidáme kmín a římský kmín, česnek,…
Kuře vykostíme, ostrým nožem upravíme do plátu, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti a mezi dvěma mikrotenovými úřezy naklepeme. V ledničce necháme do druhého dne uležet…
Vepřový guláš z masa a drobů se kdysi vařil pouze při zabíjačkách, dnes si ho můžeme připravit kdykoliv. Někde ho nazývají také řeznickým nebo masopustním gulášem. Jako…