Gulášová polévka z mletého hovězího masa a hub

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Polévky 18 názorů

Suroviny

250 g mletého hovězího masa
1 větší cibule nadrobno pokrájená
4 stroužky česneku
2 polévkové lžíce sádla ( nebo podle každého )
4 brambory
1 polévková lžíce sladké papriky
1 čajová lžička uzené papriky
1,5 litru hovězího vývaru
1,5 hladké mouky
1 polévková lžíce drceného kmínu
1 čajová lžička majoránky
sůl
pepř
hrstka sušených hub ( není nutná )
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí mleté maso osmažíme, společně s pokrájenou cibulkou na sádle, dokud se šťáva z masa nevydusí na tuk, který pak zasypeme hladkou moukou, malinko zasmahneme a zalijeme vývarem a necháme vařit.

  2. Polévku osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, obě červené papriky, drcený kmín a do polévky dáme vařit omyté brambory, pokrájené na drobné kostičky.

  3. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

  4. Ke konci vaření můžeme přidat i namočené pokrájené houby ale jen podle chuti- není nutné.

  5. Na závěr přidáme do polévky promnutou majoránku. Podle potřeby dochutíme.

  6. Polévku můžeme servírovat i ve vydlabaném bochníku chleba nebo klasicky ji podáváme na talíři.

Poznámka

Přiznám se, že tam dám trochu červené pálivé papriky..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gulášová polévka z mletého hovězího masa a hub

  • Holky, děkuji všem, můj 10 letý vnouček už mi zbaštil gulášovku, teď dojídá i uzenou polévku s kurkumou a já už pletu nohama, co dál ;-):-p:-))

    Odpovědět

  • 1974andrea: restuji na začátku s mletým masem tak cca 4 plátky česneku, manžel si to tak přeje:-K:-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    varilamyskakasicku:Já myslela na té fotce, cos odstranila, bylo tam orestované to maso a pár bílých kusů něčeho. Na to jsem se ptala;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova: ty houby nemusíš Jaruško, jen jsem to zkusila a dalo se, bylo to dobroučké;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea: manžel si restuje nakonec na talíř slabounká kolečka pórku:-K:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Ta může být dobrá, ělávám také z mletého masa, ale bez hub. Příště vyzkouším, bodík posílám :yes::yes::-K:-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ta by mi chutnala:yes::yes:+12

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já tuhle polévku také dělám, včetně hub, ty tam dávám hned spolu s brambory, česnek až s majoránkou nakonec. Ivo, co jsou v polévce ty bílé kusy?

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Eliza Eliza

    Gulášovku z mletého hovězího také dělávám, všichni ji mají rádi. Houby mě nikdy nenapadlo přidat, tak příště udělám (i když Líze je budu muset následně odstranit :-D ). +:-p

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    ivulinka: U nás naprosto stejně. Báječná polévka:-p:-p

    Odpovědět

  • ivulinka: tak to je u nás Ivulinko, tak i manžel, nejradši by byl, aby to bylo "jako hrnečku vař":-D a aby zůstala co nejdéle, ale pravda je,že když přijdu z práce, že se na ní vrhám taky:-K:-K;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Této polévky bych musela uvařit velký hrnec, manžel by ji jedl celý týden a s poslední naběračkou by naříkal, že už není:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka: ty houby nejsou Janinko pokaždé, dnes se vařilo na přání vnoučka, takže proto i houby, ale jinak, vděčná polévka, ale to hlívové koření mám, dávám ho kam to jde, je moc moc dobré:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: recept na gulášovku recepty z mletého hovězího gulasova polevka z hub recepty z mletého hovězího masa gulášová polévka z mletého video mleté maso na houbách gulášová polévka z mletého masa jak uvařit gulášovku mleté hovězí recepty mleté hovězí maso recepty gulášová polevka video recepty na gulasovku hovězí vývar z mletého masa gulasovku polévka houby a mleté maso recepty recepty z mleteho masa a hub mleté maso houby recept polévka z mletého masa polévka s mletým masem gulášová polévka s hovězím masem

Zapomněl/a jsem heslo