Kvasnicová (drožďová) pomazánka zase jinak
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle a na drobně krájené anglické slanině usmažíme do mírně zlatova cibulku, přidáme na drobné kostky krájený špekáček, necháme trochu opéct a rozdrobíme kvasnice.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle a na drobně krájené anglické slanině usmažíme do mírně zlatova cibulku, přidáme na drobné kostky krájený špekáček, necháme trochu opéct a rozdrobíme kvasnice.…
Vejce rozmícháme se solí, pepřem a strouhankou.Na sádle nebo oleji osmažíme po obou stranách 2 omelety.2 krajíce chleba potřeme hořčicí, na každý položíme přehnutou…
Nejprve dáme do nádoby pekárny vše tekuté a droždí. Poté mouky smíchané s ostatními přísadami.Zapneme pekárnu na program Klasik. Propečení kůrky střední. Váha větší.Po…
Téměř všichni milujeme procházky letním lesem a radujeme se z každé nalezené houby. Nad jejich čištěním nás pak doma většinou radost přejde. Když ale houby zavaříme,…
Máte ještě trochu kysaného zelí? A myslíte, že nelze připravit jako lehké letní jídlo? Tak zkuste variantu s mletým masem a zakysanou smetanou. Rychlé, chutné jídlo,…
Mazanec pro maminku je sladký chlebíček z domácí pekárny, plný sušeného ovoce a ořechů. Voní citronem, rumem, vanilkovým cukrem i použitým sušeným ovocem. Po vyklopení…
Očištěné maso osušíme a nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Cibuli nasekáme najemno, žampiony nakrájíme na plátky a česnek nasekáme…
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a…
Jednoduché na přípravu i použité množství surovin je toto cukroví. Sádlo použité v cukroví je vynikající volba. Výsledkem po vyklopení z formiček a vychladnutí jsou poté…
Medové perníčky různých tvarů a ozdobené bílkovou polevou nesmí na sváteční tabuli chybět. Při jejich pečení můžeme zapojit i ty nejmenší, kterým při jejich vykrajování…
Svérázný popis zapečených francouzských brambor vás jistě zláká k vyzkoušení. Brambory zapékané s uzeninami a dochucené zajímavou kombinací tavených sýrů chutnají dobře…
Připravte si rychlovku podle tohoto receptu. Smažené roličky zasytí a jsou hned hotové. Pro uklidnění svědomí přidejte ke smažené dobrotě pořádnou porci zeleniny.…
Mnozí z vás si pamatují na taliány, které jsme mohli koupit v každém uzenářství. Jedná se o masovou pochoutku z vepřového a hovězího masa, která se neudí, ale vaří.…
Tento recept je skvělým způsobem, jak využít přebytečné bílky, a zároveň potěšit všechny milovníky sladkých pochoutek. Bábovka je připravena z jednoduchých surovin a…
Snadný recept na dušené vepřové maso s netradiční chutí křenu, hořčice, pikantní papriky a kmínu vás mile překvapí. Pečená cibule udělá s výpekem divy. Servírujte…
Plněný adventní věnec bude nádherně zdobit váš sváteční stůl a bude vám skoro líto ho sníst. Vláčné kynuté těsto je plné povidel a věnec je bohatě sypaný mandlemi.
Plněné košíčky se hodí pro různé příležitosti. Ať už jako vánoční cukroví, nebo jako pohoštění na narozeninové oslavě. Dle tohoto receptu připravíte krásně měkké košíčky…
Připravit výborný guláš je výzva. Pokud máte k ruce i odzkoušený fungující recept, nemusí to být natolik těžké. Základem je kvalitní hovězí kližka, dobrý poměr cibule a…
Očištěné maso nakrájíme na kostky velikosti soust, lehce osolíme a opepříme. Do hluboké pánve nebo rendlíku dáme sádlo nebo olej, necháme rozehřát a maso zprudka opečeme…
Dozlatova upečená placka z tenoučkých plátků brambor, která se po upečení potře česnekem rozetřeným se solí, zalije vajíčky rozšlehanými v mléce či smetaně se špetkou…
Rychlá verze gulášové polévky potěší všechny milovníky sytých polévek na zahřátí. Přijde k chuti zejména v situacích, kdy potřebujete rychle nakrmit rodinu, ale nemáte…
Jehněčí maso bývá často v české kuchyni mírně opomíjené, ale své místo má nejen na slavnostní velikonoční tabuli. Vyzkoušejte dušené jehněčí na česneku. Zůstane krásně…
Králičí maso je krásně jemné a skvěle chutná v kombinaci s čerstvými houbami. Králičí stehna dušená s cibulí a houbovou omáčkou mají výraznou, přitom delikátní chuť a…
K podzimním a zimním měsícům patří také maso ze zvěřiny. Kančí maso má výraznou chuť a nejvíce mu sluší pomalé dušení. Maso se tak bude krásně rozpadat a zůstane krásně…