Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept je plný nejen masa, ale také zeleniny, což je typické pro balkánskou kuchyni. Plátky kotlety podusíme s cibulí a kořením a poté k nim přidáme papriky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento recept je plný nejen masa, ale také zeleniny, což je typické pro balkánskou kuchyni. Plátky kotlety podusíme s cibulí a kořením a poté k nim přidáme papriky a…
I když je tento popis poplatný speciální příležitosti, můžete si i vy tento postup v upravené podobě s menším množstvím surovin vyzkoušet. Tato oblíbená polévka vás…
Vývar uvedeme k varu, přidáme kmín a kousky brambor. Uvaříme doměkka.Česnek utřeme se solí.Po změknutí brambor vypneme zdroj tepla a do polévky přidáme sádlo, utřený…
Na skvělý guláš s pěti nemusíte jen do hostince. Z hovězího masa a s pomocí multifunkčního hrnce si jej snadno připravíte i doma. A pokud takový hrnec nemáte, nevadí, s…
Jemnou chuť kuřecích jater doplní sladké, chuťově bohaté portské víno, česnek a tymián. Játra krátce restujeme a poté rozmixujeme spolu s máslem, smetanou a zbytkem…
Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před…
Bramborovými plackami se zelím zajisté potěšíte všechny vaše strávníky. Jejich skvělou chuť dotváří použitá šunková klobása a sýr. Smažení na sádle nám zajistí, že…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronovou šťávou. Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme 8-10 minut.Mezitím…
Maso a brambory nakrájíme na kostky, cibuli a česnek na drobno, papriku na proužky. Rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova. Ke konci přimícháme česnek.Přidáme…
Čočka je pro naše tělo velmi prospěšná. Pokud ji nechcete připravovat jen tradičně na kyselo, vyzkoušejte tuto variantu s kořenovou zeleninou a zakysanou smetanou. Je…
Připravte se na výlet do kuchyně minulosti, kde každá pochoutka má svůj příběh a každé sousto je milovaným pamětníkem doby. I obyčejné sádlo se dá upravit do podoby…
Domácí veky na vlastnoručně vyrobené chlebíčky? Jistě, není to nic těžkého. Stačí myslet pár dnů dopředu na to, že chceme připravovat chlebíčky, a je třeba včas upéct…
Křupavé a dozlatova upečené rohlíky si můžeme snadno upéct i doma. Z kynutého máslového těsta nachystáme oválky, ze kterých umotáme jednotlivé kousky. Potřené máslem či…
Večeře nebo oběd, který dokonale zasytí, To je vepřová krkovice okořeněná čubricou, pečená v troubě se zeleninovým lečem. Domácí bramboráčky vonící majoránkou a česnekem…
Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Dáme do pekáčku, osolíme a…
Karbanátky jsou velmi oblíbené a tradičně se připravují ze směsi mletého vepřového a hovězího masa. V tomto receptu jsme k masu přidali zkaramelizovanou cibuli a…
Některé moučníky vyžadují více času a péče, přesně takový je tento koláč. Nenechte se odradit výčtem surovin a budete odměněni jeho vláčností a lahodnou chutí. Kakaový…
Podle našeho receptu nepřipravíte gulášovou polévku v přesném smyslu slova. Uvaříte ale vskutku dobrou variaci oblíbené polévky, bez masa, ale s chuť nesoucí klobásou a…
Očekáváte návštěvu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na kynuté tyčinky se solí a kmínem. Do těsta se přidávají brambory a tyčinky jsou díky nim velmi lahodné. Budou…