Játra podle mého tatínka

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 35 minut 2 porce Pokrmy z vnitřností 6 názorů

Suroviny

300 g vepřových jater
1 cibule
1 lžíce worcesteru
1 vrchovatá lžička sladké papriky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 rovná lžička mletého kmínu
1 lžička vegety
2 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
12 % smetana na vaření (množství záleží, kdo jak má rád)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby játra byla ponořená. Přidáme pepř, worcester, kmín a vaříme doměkka.

  2. V půlce hrnku se studenou vodou rozkvedláme mouku a játra zahustíme. Hlídáme, aby omáčky bylo na dvě porce.

  3. Nakonec přidáme vegetu a sůl. Pro jemnější chuť vmícháme smetanu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 499 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játra podle mého tatínka

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino:Mně už se podařila podešev ze všech typů !:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna: "...ale s vepřovými játry, to bude určitě ještě lepší ! "
    No, nevím, nevím...
    ...a neztvrdla asi i proto, že nebyla z brávka, ale z ptáka, že:-)

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: Jsem moc ráda, že vám chutnali, s krůtích to muselo být vynikající.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaromira18: Vařila jsem z krůtích, jiné už neměli. Bylo to výborné, vůbec to po osolení vegetou neztvrdlo, proto jsem se ptala !<3 Manžel játra vždy obrlblá, teď ani muk!
    Dala jsem méně hladké mouky, aby byla omáčka trochu řidší. S rýží jsme to snědli, ihned po dovaření. Nezbylo nic na fotku. Polepším se ofotím příště, určitě jsem nevařila naposled, ale s vepřovými játry, to bude určitě ještě lepší ! <3

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: Jen malinkou chvilinku.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    S tou smetanou a vegetou to ještě chvilku vaříš, nebo už ne ? Když zítra koupím kousek jater, uvařím. Už jsme dlouho neměli a já to mám ráda.

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z jater osolení kuřecích jater játra aby při vaření neztrvdla vepřová játra se smetanou