Játra podle mého tatínka

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 35 minut 6 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 35 minut 6 názorů

Suroviny 2 porce

300 g vepřových jater
1 cibule
1 lžíce worcesteru
1 vrchovatá lžička sladké papriky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 rovná lžička mletého kmínu
1 lžička vegety
2 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
12 % smetana na vaření (množství záleží, kdo jak má rád)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme ji jemně dožluta. Vložíme játra, nakrájená na plátky, necháme zatáhnout a zamícháme. Zasypeme paprikou a zalijeme horkou vodou tak, aby játra byla ponořená. Přidáme pepř, worcester, kmín a vaříme doměkka.

  2. V půlce hrnku se studenou vodou rozkvedláme mouku a játra zahustíme. Hlídáme, aby omáčky bylo na dvě porce.

  3. Nakonec přidáme vegetu a sůl. Pro jemnější chuť vmícháme smetanu.

Komentáře k receptu Játra podle mého tatínka

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino:Mně už se podařila podešev ze všech typů !:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna: "...ale s vepřovými játry, to bude určitě ještě lepší ! "
    No, nevím, nevím...
    ...a neztvrdla asi i proto, že nebyla z brávka, ale z ptáka, že:-)

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18 (autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Jsem moc ráda, že vám chutnali, s krůtích to muselo být vynikající.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaromira18: Vařila jsem z krůtích, jiné už neměli. Bylo to výborné, vůbec to po osolení vegetou neztvrdlo, proto jsem se ptala !<3 Manžel játra vždy obrlblá, teď ani muk!
    Dala jsem méně hladké mouky, aby byla omáčka trochu řidší. S rýží jsme to snědli, ihned po dovaření. Nezbylo nic na fotku. Polepším se ofotím příště, určitě jsem nevařila naposled, ale s vepřovými játry, to bude určitě ještě lepší ! <3

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18 (autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Jen malinkou chvilinku.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    S tou smetanou a vegetou to ještě chvilku vaříš, nebo už ne ? Když zítra koupím kousek jater, uvařím. Už jsme dlouho neměli a já to mám ráda.

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z jater osolení kuřecích jater játra aby při vaření neztrvdla vepřová játra se smetanou