Bílková bábovka
Tento recept je skvělým způsobem, jak využít přebytečné bílky, a zároveň potěšit všechny milovníky sladkých pochoutek. Bábovka je připravena z jednoduchých surovin a její příprava je snadná a rychlá.
Suroviny pro 1 kus
16 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 359 kJ / 5 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 703,21 g |
Tuky | 154,26 g |
Vláknina | 11,27 g |
Cholesterol | 264 mg |
Sodík | 13,35 g |
Sůl | 27,23 g |
Sacharidy | 387,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou či strouhankou.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Do misky dáme máslo pokojové teploty, přidáme moučkový cukr, rum, nutellu a vyšleháme do pěny. Krok 3: V druhé misce smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, mleté mandle a tuto směs spolu s mlékem zlehka vmícháme do vyšlehané máslové pěny. Na závěr do těsta vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy . Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 40 – 50 minut.
Bábovku necháme na mřížce zcela vychladnout a poté krájíme na porce.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou či strouhankou.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Do misky dáme máslo pokojové teploty, přidáme moučkový cukr, rum, nutellu a vyšleháme do pěny. Krok 3: V druhé misce smícháme hladkou mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, mleté mandle a tuto směs spolu s mlékem zlehka vmícháme do vyšlehané máslové pěny. Na závěr do těsta vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy . Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 40 – 50 minut.
Bábovku necháme na mřížce zcela vychladnout a poté krájíme na porce.
Zveřejněno 6. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnRN
Moje poznámka
Bílková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnRN
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 5 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 10 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 10 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Sahula před 1 hodinou
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 1 hodinou
Domácí quiche
TotalMudla před 2 hodinami
Máslová krupková polévka
poirotka před 4 hodinami
Kuře po vracovsku
poirotka před 4 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 5 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 5 hodinami
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 5 hodinami
Suroviny:
bílek,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
nutella,
mléko,
mouka hladká,
škrob kukuřičný,
prášek do pečiva,
mandle mleté,
sádlo,
mouka hrubá
Komentáře (2)