Roštěnky na smetaně
Suroviny
Porce: Pro kolik lidí děláte :)
Nutriční hodnoty
Energie | 6 229 kJ / 1 489 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,86 g |
Tuky | 57,48 g |
Vláknina | 14,86 g |
Cholesterol | 464 mg |
Sodík | 570 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 22,75 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2012 21:56
12. 9. 2012 21:51
12. 9. 2012 21:39
12. 9. 2012 21:37
12. 9. 2012 21:36
12. 9. 2012 21:30
12. 9. 2012 19:47
Jako do každého sněhu z bílků je na pěnové cukroví nejlepší pískový cukr. Sníh na pěnové cukroví ušleháme tuhý, ale ne tak, aby se srážel do hrudek.
Bílky si pečlivě oddělíme od žloutků a šledámeje ve zvláštním kotlíku (jen na sníh) nebo v kamenném hrnku. Ušlehanou bílkovou hmotu stříkáme na plech ozdobnou trubičkou, nastrčenou do seříznutého konce igelitového sáčku. Plechy pod cukroví nahřejeme a tence natřeme voskem nebo na plechy položíme papír na pečení.
Na plech stříkáme pusinky, tyčinky, kolečka i jiné ozdobné tvary a hned je pečeme v mirnější, ale přece teplé troubě, aby nabyly. V příliš teplé troubě nabudou ale ztrácejí tvar, v málo teplé nenabudou.
Po vyběhnutí je mírněji dopékáme, vlastně dosušíme, ale nevysoušíme, aby zůstaly uprostřed vláčné. Pěnové pečivo má být bílé nebo jen mírně nažloutlé.
12. 9. 2012 16:09
, když si přečteš větu u přidávání fotek, i poučení na konci stránky, je jasné, že porušuješ autorská práva, prosím, odstraň ji.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 4 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Jaký je rozdíl mezi jedlou sodou, práškem do pečiva a droždím: Poradíme vám
Další recepty
Tématické fráze: roštěná na smetaně roštěnky na smetaně rostenka na smetane roštěnky v troubě rostenky na smetane recept rostenky na na smetaně roštěná na smetaně recept roštěnka s knedlíkem roštěnka s těstovinami roštěná se na smetaně roštěná na smetaně s rýží hovězí roštěná na smetaně roštěnky s těstovinami recept rostenky na smetane recept roštěná na smetaně recepty roštěná na smetaně roštěná a smetana recept hovězi roštěnky na smetaně svíčková na smetaně z roštěnky vepřové roštěnky na smetaně
Suroviny: roštěná hovězí, cibule, sádlo, zelenina, paprika sušená sladká, mouka hladká, šťáva citronová, smetana kysaná
Roštěnky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjoE
8 názorů