"Pískové" brambory - Patate sabbiose
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté brambory (můžeme je i oloupat) rozkrájíme na dílky, povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a necháme odpařit. Vložíme do mísy, vydatně prokapeme olejem, posypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté brambory (můžeme je i oloupat) rozkrájíme na dílky, povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a necháme odpařit. Vložíme do mísy, vydatně prokapeme olejem, posypeme…
Krůtí maso je označováno jako dietní, je téměř bez tuku a plné vitamínů. Vyzkoušejte dušená krůtí stehna, okořeněná čerstvými bylinkami a česnekem, dušená spolu s…
Mäso narežeme na plátky, osolíme, okoreníme. Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Položíme na ňu plátky mäsa, posypeme koriandrom, podlejeme marinádou a prikryté…
Brambory důkladně umyjeme kartáčkem. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky, česnek necháme vcelku.Všechno dáme do sáčku kromě soli a sáček uzavřeme, jen nahoře uděláme 3 dírky.…
Mozečky asi na hodinu vložíme do studené vody s octem, propláchneme, očistíme od blan a krevních cévek, propláchneme a povaříme 10 min. v osolené vodě spolu s bylinkami.…
Králičí stehna očistíme a osušíme. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pokud máme PH ve kterém se dá i na sporák, tak ho vytřeme olivovým olejem, rozehřejeme a…
Žebra naporcujeme, osolíme a opepříme. Vložíme je do pekáče. Marinádu připravíme smícháním povidel, nahrubo nastrouhaného celeru, sójové omáčky a rozmačkaného česneku.…
Na pánvi si rozehřejeme sádlo přidáme 2 stroučky česneku, jalovec, nové koření, bobkový list, pepř, rozmarýn, tymián, saturejku, šalvěj, chvilku restujeme, pak přidáme…
Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji. Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky. Králíka i…
Houby podusíme na cibulce zhruba 15 minut. Přimícháme mleté maso, ochutíme solí, pepřem a ostatním kořením. Přidáme rozmačkaný česnek, kečup a asi po 10 minutách…
Plátky masa obtočíme pancettou, vytvarujeme do tvaru medailonku a po obvodu zafixujeme kuchyňským provázkem. Česnek nakrájíme na plátky a promícháme je s asi čtyřmi…
Všechny bylinky nakrájíme, přidáme nastrouhanou kůru z poloviny citronu a smícháme s hrnkem strouhanky. Filé nasolíme a opepříme, obalíme v mouce poté v rozšlehaném…
Pečený losos: Lososa umyjeme a osušíme. Potrieme morskou soľou vnútro i kožu. Na pekáč si dáme olivový olej, trochu masla a nakrájané citróny. Položíme lososa a dáme…
Krůtí stehno vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5cm silné. Vložíme je do vhodné nádoby, osolíme, zasypeme nakrájenou cibulí,na hranolky…
Zelí pokrájet, cibulku na jemno, taktéž bylinky. Zalít nálevem, opepřit a vmíchat hrstku parmazánu na jemné plátky (pomocí škrabky na brambory). Kdo se chce zasytit,…
Maso omyjeme a naklepeme.Trošku osolíme a dáme do misky. Přidáme olivový olej, šalvěj, tymián, koriandr a dáme do lednice na dvě hodiny odležet.Rozpálíme pánvičku s…
Dýni rozčtvrtíme, lžící vyndáme semínka a dýni i se slupkou nastrouháme na hrubé slzy. K nastrouhané dýni přidáme vejce, mléko, pohankovou mouku, anglickou slaninu…
Vepřové mleté maso dáme do mísy a zalijeme asi 100 ml mléka, osolíme, promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Pak přidáme veškeré ingredience, promícháme, pokud by se…
Vypeckované švestky opláchneme a naložíme na půl hodinky do vína. Z masa nakrájíme kostky, obalíme ve směsi oleje, vinného octa nebo citronové šťávy, soli, pepře a…
Vsypte polentu do šálku studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Pak přilijte šálek vařící vody, uveďte do varu, ztlumte plamen a za stálého míchání nechte bublat asi…
Prsa rozkrojíme na plát a opatrně naklepeme. Potřeme hořčicí, osolíme, opepříme. Na každý plát masa dáme klobásku, lístky šalvěje, klínek špeku, nakrájená sušená…
Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím umyté maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme. Dáme na pekáč a podlijeme trochou…
Pohanku uvařenou dle návodu smícháme s vejci, strouhankou, drceným česnekem, moukou, orestovanými žampiony na cibulce, směs okořeníme a osolíme.Tvoříme válečky, které…
Pstruhy očistíme, uvnitř osolíme a bříško jim vycpeme směsí omytých a osušených bylin. Osolíme i vně, povrch potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme dočervena. Hotovým…