Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukroví z cukrovinek: Margotková kolečka nebo ořechy s krémem z Mila oplatek jsou hit!
Zdroj: Toprecepty

Když se spojí dobré s ještě lepším, vznikne nejlepší! Máte-li rádi chuť některých u nás oblíbených sladkostí, zapojte je do svého svátečního pečení. Uvidíte, že tohle spojení klapne na jedničku!

Tatrankové kuličky

Klasika ze všech nejklasičtější. Tatrankové kuličky patří mezi oblíbené nepečené druhy cukroví, které se u nás dělá už léta. Místo originálních tatranek můžete samozřejmě využít jakékoliv jiné oplatky, třeba Horalky, nebo dokonce i lázeňské Trojhránky. Ovšem nejlepší poměr cena výkon nabízejí asi právě Tatranky. Navíc je zvládnete „uhňácat“ rychle a pomoci můžou i děti. Zkuste to podle našeho receptu.

Margotková kolečka

Tahle dobrota už tak „profláknutá“ není. Kolečka z lineckého těsta se po upečení a vychladnutí spojují speciální náplní z nastrouhaných tyčinek Margot, másla, cukru a rumu. Výhodou je, že můžete dle libosti využít kterýkoliv druh Margotek, ne jen klasiku. A abyste na to napoprvé nebyli sami, pusťte si k výrobě naše snadné instruktážní video:

Moka kolečka s kofilovým krémem

Ty jsi má, tak moc kávová, mohla by zpívat lecjaká slavná diva a vzdávat tak hold téhle delikatese. Kávová moka kolečka totiž skrývají trojitou dávku lahodné pražené kávy. Poprvé najdeme kávu v těstě, podruhé v náplni z rozpuštěných čokolád Kofila a potřetí ještě na závěr v polevě. Kolečka vypadají jako z prvotřídní cukrárny, ale zas tak těžká na přípravu nejsou. S naším receptem to určitě zvládnete:

Ořechy s krémem z Mila oplatek

Ořechy jsou stálicí na vánočním stole a co rodina, to jiný recept na tohle cukroví má. Podobné je to i s krémem. Ten může být univerzální máslovo-vaječný, nebo ořechový, anebo netradiční z Mila oplatek. Ten ořechům dodává speciální příchuť a rozhodně stojí za to jej vyzkoušet. Oplatky totiž stačí jen nastrouhat a smíchat s dalšími přísadami. Snazší už to být ani nemůže. Přesný recept najdete zde:

Kuličky z rumových perníčků

Jestli je nějaká vůně, bez níž svátky nemůžou být, je to právě ta perníková. Ale na perníčky už je teď skoro pozdě, i když jsou recepty, s nimiž jsou perníčky měkké hned. Přesto, máte-li rádi kupované ruměnky, uděláte z nich skvostné cukroví za chvilinku. Zkuste to:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie