

Fazolky s haluškami
Suroviny
- Halušky:
- 300 g brambor
- cca 100 g polohrubé mouky
- sůl
- Dále:
- 500 g fazolek
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- pár lístků šalvěje
- bílý pepř
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle na zemiaky alebo na jemnom strúhadle. Pridáme múku a soľ a dobre premiešame.
Do vriacej osolenej vody sádžeme halušky cez haluškovač (alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi). Opatrne raz premiešame. Keď halušky vyplávu na povrch, scedíme ich. Necháme otiecť.
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme narezanú fazuľku, osolíme, okoreníme a vložíme šalviu. Premiešame a podlejeme 2-3 lyžicami vody. Na slabšom plameni dusíme zakryté 10 minút.
Potom pridáme na kocky narezané paradajky a opäť 5 minút podusíme.
Odstavíme a vmiešame halušky. Ihneď podávame.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolky s haluškami
K receptu nejsou žádné komentáře.