Fazolky s haluškami

Suroviny

Halušky:
300 g brambor
cca 100 g polohrubé mouky
sůl
Dále:
500 g fazolek
2 rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
pár lístků šalvěje
bílý pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle na zemiaky alebo na jemnom strúhadle. Pridáme múku a soľ a dobre premiešame.

  2. Do vriacej osolenej vody sádžeme halušky cez haluškovač (alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi). Opatrne raz premiešame. Keď halušky vyplávu na povrch, scedíme ich. Necháme otiecť.

  3. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme narezanú fazuľku, osolíme, okoreníme a vložíme šalviu. Premiešame a podlejeme 2-3 lyžicami vody. Na slabšom plameni dusíme zakryté 10 minút.

  4. Potom pridáme na kocky narezané paradajky a opäť 5 minút podusíme.

  5. Odstavíme a vmiešame halušky. Ihneď podávame.

Komentáře k receptu Fazolky s haluškami

K receptu nejsou žádné komentáře.