Srnčí kýta na slanině
Recept ještě nebyl hodnocenMäso narežeme na plátky, osolíme, okoreníme. Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Položíme na ňu plátky mäsa, posypeme koriandrom, podlejeme marinádou a prikryté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mäso narežeme na plátky, osolíme, okoreníme. Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Položíme na ňu plátky mäsa, posypeme koriandrom, podlejeme marinádou a prikryté…
Maso omyjeme, osolíme a dáme do pekáče. Posypeme kořením na krůtu. Přidáme krájené žampiony, tymián a šalvěj.Dáme péct cca tři hodiny na 150°C. Na závěr dáme na 200°C a…
Perličku omyjeme, osušíme, osolíme. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.Nakrájenou zeleninu smícháme s kousky slaniny, kaštany a kořením, část…
Kapustu si nakrájíme na drobno, cibuli, česnek a zeleninu si očístíme a omyjeme. Cibuli, česnek a řapíky celeru nakrájíme na drobno. Mrkev, celer a zázvor si nastrouháme…
Kuřecí játra mají jemnou chuť a proto osloví i ty, kteří vnitřnostem běžně neholdují. Minutkové jídlo s rukolou, provoněné tymiánem a šalvějí, bude nejlépe chutnat s…
Chystáte slavnostnější večeři a nevíte jakou přílohu zvolit ke steaku? Překvapte své blízké pečenými bramborami, které jsou plněné anglickou slaninou s ančovičkou.…
Jahňací chrbát narežeme cez mäso až po kosť na časti ( podľa stavcov ). Osolíme aj v zárezoch, posypeme tymiánom a do zárezov striedavo vložíme lístky bazalky a šalvie.…
Kuřecí prsa podélně rozkrojíme, nenaklepáváme. Maso osolíme a opepříme.V hmoždíři utřeme předem nakrájené bylinky na menší kousky spolu s olivovým olejem. Vzniklou směsí…
Ze všech ingrediencí si umícháme marinádu a do ní vložíme křídla na 24 hodin do lednice. Pak buď grilujeme na ohni, nebo pečeme v troubě.
Na panvi rozpustime maslo, pridame uvareny bulgur a osmahneme. Pridame bylinky podle chuti, promichame a smes nahrneme k okraji panvicky. Do uvolneneho mista vyklepneme…
6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a…
Maso odblaníme a pokrájíme na větší kostky. Kostky masa posypeme solamylem, smíchaným s červenou sypkou paprikou. Zprudka takto poprášené maso opečeme na pánvi na…
Oškrábané brambory nakrájíme na plátky cca 0,5cm, poklademe je na dno remosky nebo pekáčku, pokud budete péct v troubě. Osolíme, můžeme okmínovat a zakápneme olejem.…
Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji. Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky. Králíka i…
Všechny bylinky nakrájíme, přidáme nastrouhanou kůru z poloviny citronu a smícháme s hrnkem strouhanky. Filé nasolíme a opepříme, obalíme v mouce poté v rozšlehaném…
Cibuli rozkrájíme na proužky a nasypeme jí do pekáčku na trochu oleje. Přidáme cukr a za občasného míchání orestujeme dozlatova. Mezitím si nakrájíme maso na plátky a…
Maso omyjeme, osušíme a stáhneme z něj bílou blanku a odřízneme tuhé vazy na břiše. Králíka pak rozdělíme na 8 kousků. Nakládané feferonky a olivy vyjmeme z nálevu a…
Pečený losos: Lososa umyjeme a osušíme. Potrieme morskou soľou vnútro i kožu. Na pekáč si dáme olivový olej, trochu masla a nakrájané citróny. Položíme lososa a dáme…
Lososa omyjeme. Na marinádu smícháme olivový olej, špetku soli, mletý kmín, šalvěj a tymián.Lososa položíme na alobal a potřeme marinádou. Zabalíme do alobalu a necháme…
Vše rozvařit, prolisovat a znova přivést k varu a plnit horké do sklenic. Obrátit dnem vzhůru.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.Houby,lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky.Na pánvi rozehřejeme 2lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní…
Sýr necháme okapat a nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnku s olivovým olejem. Bylinky posekáme nahrubo (bez dřevnatých stonků) tak…
Maso naklepeme a naložíme alespoň na hodinu do jablečného moštu. Mezitím naporcujeme hlívu, osolíme ji a okořeníme. Z obou stran ji do hněda opečeme na pánvi s olejem.…
Králičí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.Do pekáče dáme olej, vodu, na proužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, nakrájenou slaninu, část bylinek, pak na to…