

Králík na šalvěji
Suroviny
- Dvě zadní nohy z králíka
- 150 ml bílého suchého vína
- 8 lístků šalvěje
- 4 stroužky česneku
- černé olivy
- 2 lžíce másla
- drůbeží vývar
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
Na trošce olivového oleje a jedné lžíci másla opečeme králičí stehna. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit.
Přendáme do pekáčku, přidáme stroužky česneku, zbytek vína, vývar, přikryjeme a dusíme v troubě doměkka. Je-li třeba, podléváme během pečení vývarem.
Když je maso téměř měkké, pekáč odkryjeme, přidáme šalvěj a dopečeme dozlatova.
Na závěr vmícháme olivy a šťávu zjemníme zbývajícím máslem.
Poznámka od kuchařky
Až pozdě jsem si všimla, že na fotkách nejsou vidět olivy a bohužel už není co vyfotit znovu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík na šalvěji
-
Hell
- to jsou jen vařené brambory, ale prolisované lisem
-
Co je to prosím za přílohu?
-
Tome
, nejdřív mu nalij vínko a potom ho dej spinkat se šalvějí, uvidíš, že se mu to bude líbit
-
Už jsem naučil králíka spát v troubě se slaninovým kabátkem a česnekovými knoflíčky, ale se šalvějí ještě ne
Určitě vyzkouším
+8
-
Yanull, nejsi sama, taky jsem se šla podívat na svůj ibišek na balkoně, abych se ujistila, že to on není
, jinak receptík přímo
-
Maruško, mňam, mňam!!
-
yanull - klid, je červený
Colombo, podávalo se kolem 14.hodiny, kde jsi byl nevím, ale mohl jsi se zastavit -
Maris, tak já fakt už musím na oční, ještě mi napiš, že ten kvítek není červený a mě drbne.
Já jsem si to fakt spletla s ibiškem. Ale sluší mu to i s řeřichou
-
Kde jsem sakra byl, když se to podávalo
Krásné foto a jistě "mňamózní" dobrota ! -
Vypadá to úžasně.Ukládám
-
Děkuji
yanull - kvítek je řeřicha -
Maris, králíčkovi to na šalvěji a s květem ibišku moc sluší
+2
-
maris
páni
no to musí být chutná
dobrota
, hned jsem si kousek nabídla
, uložila, protože naše rodinka má králika ráda
a 1. bodík zaslouženě uložila
a krásné foto - to je u Tebe klasika