Sterilovaný česnekový květ
Recept ještě nebyl hodnocenMladé stvoly česneku lze použít jako výbornou přílohu a ozdobu. Jsou křehké a mají jemně česnekovou chuť. Protože jejich sezóna je krátká, můžeme je zavařit a používat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 877 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 28,50 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 13,50 g |
–– mononenasycené | 9,50 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 2,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,15 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mladé stvoly česneku lze použít jako výbornou přílohu a ozdobu. Jsou křehké a mají jemně česnekovou chuť. Protože jejich sezóna je krátká, můžeme je zavařit a používat…
Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem…
Chutnají-li vám utopenci, vyzkoušejte naložit do sladkokyselého nálevu vajíčka. Tady jsou použita maličká křepelčí vejce, která budou výborně chutnat, a navíc jsou i…
Milujete kyselé okurky a ještě jste si na ně netroufli? S tímto receptem to půjde téměř samo a budete na sebe pyšní. Stačí jen očistit okurky, připravit jednoduchý nálev…
Rychlokvašky patří snad do každé české domácnosti. Vyzkoušejte tento recept s česnekem a křenem, bez zavařování a připravené tak snadno a během chvilky. Zůstanou křupavé…
Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od…
Vepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Pokud již nevíte jak zpracovat zeleninové přebytky, uchovejte je do chladných zimních dnů. Takový naložený květák ve sladkokyselém k nálevu vám zajisté přijde k chuti.…
Urodilo se vám hodně květáku? Zkuste připravit sterilovaný květák. Je to jednoduché, očistěný květák zalijete připraveným nálevem a sterilujete. V zimě jej můžete použít…
Kdo by neměl rád zeleninu zavařenou ve sladkokyselém nálevu? Součástí zavařovacích nálevů je téměř vždy i ne zcela zdravé umělé sladidlo - v tomto nálevu (na okurky a…
Téměř každá hospodyňka má svůj vlastní recept na kyselé okurky. Kromě toho nám i obchod nabízí již namíchané směsi koření, ale není nad okurky vyladěné dle vlastní chutě…
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky a feferonku na kolečka. Svaříme vodu s octem, cukrem, solí a semínkem a odstavíme.Připravíme čisté skleníčky a naplníme cibuli…
Hořčice je snad jedním z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších dochucovadel. Její použití je opravdu všestranné, s její pomocí může vylepšit pomazánky, dipy, nebo ji…
Znojemské okurky - to je pojem. Pro mnohé z nás je to ta nejoblíbenější nakládaná zeleninová příloha. Stačí mít připravené čerstvé okurky, vyladěný sladkokyselý nálev,…
Chicken Vindaloo je tradiční indické jídlo s typickou, velmi pálivou chutí. Kuřecí maso marinované ve Vindaloo pastě má velmi výraznou chuť, ale jakmile tento pokrm…
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…
Sterilované červené kapie jsou skvělým způsobem, jak uchovat chuť léta po celý rok. Jsou nejen praktické pro rychlou přípravu pokrmů, ale také chutnou a zdravou volbou,…
Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. …
Krkovici vcelku zprudka osmažíme v pánvi na dvou lžících oleje zcela dozlatova ze všech stran. Maso přendáme do pekáčku a celé potřeme směsí koření. Podlijeme cca 250 ml…
Krkovici vcelku zprudka osmažíme v pánvi na dvou lžících oleje zcela dozlatova ze všech stran. Maso přendáme do pekáčku a celé potřeme směsí koření. Podlijeme cca 250 ml…
Okurky omyjeme a i se slupkou nakrájíme podélně. Měkký střed vyřízneme a odstraníme. Okurku nakrájíme na klínky, lehce osolíme a necháme chvíli odležet.Do uzavíratelné…
Formičky na suflé důkladně vymažeme změklým máslem, vysypeme strouhankou a dáme do mrazničky na asi 15 minut vychladit. 50 g másla rozpustíme v kastrolu, přisypeme…
Kvalitnímu hovězímu masu nejlépe sluší pomalá příprava, která uchová jeho šťavnatost a jemnost. Lehce pikantní marináda s hořčicí a pepřem zvýrazní jeho bohatou chuť a…