
Šťavnatý burger
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí šťavnatý burger má úžasnou chuť, které se žádné kupované nevyrovnají. Podrobný postup a různé vychytávky zaručí, že se šťavnaté burgery povedou i těm, kdo nemají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 477 kJ / 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,50 g |
Tuky | 46,00 g |
– nasycené | 8,00 g |
– nenasycené | 38,00 g |
–– mononenasycené | 18,00 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 18,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Domácí šťavnatý burger má úžasnou chuť, které se žádné kupované nevyrovnají. Podrobný postup a různé vychytávky zaručí, že se šťavnaté burgery povedou i těm, kdo nemají…
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu a začíná své stravování přizpůsobovat své chuti a lékařským doporučením. A tak se stále častěji v našem jídelníčku…
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie!…
Chcete si připravit k obědu jídlo na asijský způsob? Vyzkoušejte toto marinované maso restované se zelím, paprikou a pórkem sypané dýňovými semínky a polité sójovou…
Úroda dýní je v plném proudu, tak vyzkoušejte tuto krémovou dýňovou polévku. Díky dýni je polévka nasládlá a opečené semínka jí dodají tu správnou chuť. Snadný a rychlý…
Maso nakrájíme na tenké nudličky, na stejné nudličky nakrájíme i slaninu, smícháme, okořeníme Gyros kořením, osolíme a necháme odležet (nejlépe do druhého dne) Na…
Urobíme kvások: voda, trošičku cukru a droždie. Po vykysnutí vlejeme do múky so zvyškomigrediencií. Cesto by malo byť vláčne, trošku redšie, vodu lejeme podľa potreby.…
1. Smíchat vejce, olej a vidličkou rozmačkaný banán. 2. V jiné misce smíchat všechny ostatní suroviny a poté je přidat k vaječné směsi. Rychle zamíchat vařečkou…
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
První pečení v nové domácí pekárně. Recept mám z časopisu pro ženy. Pekárnu jsem vybavila hnětacími háky. Do pekárny jsem si prosila mouku, udělala důlek. Do…
Do pekárny dáme mouku, droždí, zalejeme ohřátým mlékem s máslem, ne moc horké!, vejce, sůl, cukr a dáme program na dělání těsta. Po signálu (jak kdo má pekárnu, mě před…
Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím).Sušenou mletou cibuli jsem do…
Kynuté těsto si připravíme buď v domácí pekárně - dolů voda a sádlo, pak mouka smíchaná se solí a nahoru cukr a rozdrobené droždí. Program Těsto. Nebo zaděláme klasicky,…
Do hladké mouky vlijeme rozpuštěné máslo, měkký tvaroh, špetku cukru a sůl s ostatním kořením (grilovací, bylinkové máslo, zlaté kuře, kari, provensálské, atp). Kdo…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Metličkou vymícháme 7 vajec společně s tahini pastou.Ke směsi přidáme ostaní ingredience a vymícháme hladké těsto, které necháme 5…
Mandle a půlku dýňových semínek vložte do mixéru a pár minut mixujte, dokud nejsou rozemlety na krásně jemný prášek. Tento vysypte do mísy a přidejte všechna zbylá…
Všechny suroviny smícháme a směs necháme minimálně 15 minut bobtnat. Lněná semínka nasáknou tekutinu a vytvoří gelovou hmotu, díky které pak krekry drží pohromadě i bez…
Ve velké míse smícháme ovesné vločky, které napůl rozmixujeme a všechny ostatní sypké suroviny, přidáme olej a rozpuštěný med. Promícháme. Dále přisypeme všechna semínka…
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a uvaříme do měkka. Vodu slijeme.Cibuli a česnek nakrájíme na větší kousky. Cuketu a mrkev nakrájíme na hranolky.Ve větší pánvi…
Troubu zapneme na 170 stupňů.Nakrájíme najemno rajčata a cibuli a společně s kmínem osmahneme na oleji z rajčat. Směs necháme vychladnout.Do vychladlé směsi přidáme…
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme. Bochník necháme kynout v míse pod utěrkou zhruba hodinu. Těsto znovu dobře propracujeme a rozdělíme na 8 částí. Z nich…
Před posledním kynutím (po konečném hnětení) vyjmout z nádoby, vytvarovat oválný bochník, naříznout, poprášit ječnou moukou a vrátit do pekárny.
Polníček omyjeme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zakápneme pěti kapkami olivového oleje, osolíme a promícháme.Semínka opražíme nasucho na pánvi do světle…
Banán rozmačkáme na kaší a přidáme tolik semínek, aby sušenky byly tvarovatelné (záleží totiž na velikosti banánu). Kdo má rád sladší, může dosladit i medem, ale pokud…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami