Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semínka hořčičná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Anglická hovězí pečeně

Anglická hovězí pečeně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kvalitnímu hovězímu masu nejlépe sluší pomalá příprava, která uchová jeho šťavnatost a jemnost. Lehce pikantní marináda s hořčicí a pepřem zvýrazní jeho bohatou chuť a…

Iljusa

260 min

Sterilované okurky - sladkokyselé

Sterilované okurky - sladkokyselé

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

V každé rodině se traduje ten jediný a správný recept na sladkokyselé okurky. Dejte šanci složení surovin osvědčenému v rodině autorky. Možná se tento postup stane…

clupmi

40 min

Nakládané kořeněné tvarůžky

Nakládané kořeněné tvarůžky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Naložení tvarůžků do dobře ochuceného olivového oleje zmírní výrazné aroma a tvarůžky nasáknou vůni bylinek. Po naložení musíme počkat alespoň týden, poté si je můžeme…

Bibinka

15 min

Houbové pečenáče

Houbové pečenáče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout. Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout. Na dno zavařovací sklenice dát…

Nakládané  kedlubny

Nakládané kedlubny

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kedlubny mají příjemně nasládlou a osvěžující chuť. Pokud připravíte nakládané kedlubny, vychutnat si je můžete kdykoliv v průběhu roku. Jsou skvělé jen tak k zobání…

poslirecept

65 min

Variace na Kunjovanku

Variace na Kunjovanku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky a v lehce osolené vodě ji krátce povaříme - aby byla polotvrdá. Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy,…

Medová hořčice

Medová hořčice

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Hořčici je vždy dobré mít po ruce. Využijeme ji nejen do různých pokrmů, ale také ke grilovanému masu. Její příprava není nijak složitá, jak se na první pohled může zdát…

poslirecept

45 min

Papričky plněné zelím a křenem

Papričky plněné zelím a křenem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Papričky plněné zelím a křenem jsou pikantní pochoutkou, která krásně ozvláštní zimní zásoby. Křupavé zelí s jemně štiplavým křenem se skvěle doplňuje s nakyslým nálevem…

poslirecept

60 min

Dobrá křupavá čalamáda

Dobrá křupavá čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechnu očištěnou zeleninu, nakrájenou podle návodu, mimo česneku, promícháme ve velké míse a vložíme do vypařených šroubovacích sklenic (viz obrázek). Do každé velké…

janky3

80 min

Podzimní čalamáda

Podzimní čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

V naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu.…

poslirecept

60 min

Rebarborové chutney

Rebarborové chutney

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…

danielle72

40 min

Kyselé zelí (bez tuku)

Kyselé zelí (bez tuku)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Tradiční dušené zelí v odlehčené podobě bez zbytečného tuku, ale stále s plnou chutí. Díky jednoduché úpravě si zachová svěžest, vůni i vitamíny – ideální příloha k masu…

Kocmax

40 min

Pikantní naložená vejce

Pikantní naložená vejce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pokud vám přebývají vejce, zkuste je naložit do nálevu podobně jako utopence. Koření, bylinkám, papričkám i zelenině se meze nekladou. Jsou delikatesou podávanou jako…

1974andrea

35 min

Houbičky nakyselo

Houbičky nakyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Houby nakyselo patří mezi klasické způsoby, jak si uchovat chuť lesa i na zimu. V kombinaci s octovým nálevem, kořením a jemnou sladkostí získávají nezaměnitelnou chuť,…

poslirecept

80 min

Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu

Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Skvělým doplňkem ke grilovanému, či uzenému masu je zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu. Třeba mladé kukuřičky. Jsou nasládlé a pěkně křupavé. Vyzkoušejte si je…

jitule

50 min

Hořčice ČERT

Hořčice ČERT

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zeleninu pomeleme, přidáme 1 a ½ lžíce soli, 12 dkg cukru, 2 lžíce hořčičného semene - dusíme 25 minut, přidáme 1/4 l octu.Ještě 10 minut povaříme a teplé plníme…

1 2 3 4 5 8

Naposledy jste si prohlédli