Nakládané zelí z červené řepy a gigantů
Recept ještě nebyl hodnocenGigant i řepu okrájíme a nastrouháme. Samozřejmě každé zvlášť. Kdo má techniku, tomu se ušetří čas a síly - já musel ručně.Připravíme lák a ještě teplým zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Gigant i řepu okrájíme a nastrouháme. Samozřejmě každé zvlášť. Kdo má techniku, tomu se ušetří čas a síly - já musel ručně.Připravíme lák a ještě teplým zalijeme…
Krkovici vcelku zprudka osmažíme v pánvi na dvou lžících oleje zcela dozlatova ze všech stran. Maso přendáme do pekáčku a celé potřeme směsí koření. Podlijeme cca 250 ml…
Krkovici vcelku zprudka osmažíme v pánvi na dvou lžících oleje zcela dozlatova ze všech stran. Maso přendáme do pekáčku a celé potřeme směsí koření. Podlijeme cca 250 ml…
Jazyky omyjeme a uvaříme se zeleninou a kořením doměkka. V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme.Na omáčku rozpustíme máslo a necháme…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatím na oleji cca 2 minuty osmažíme suché koření vč. zázvoru. Přidáme máslo a předvařené…
Křídla omyjeme a necháme okapat. Smícháme strouhanku s kořením. Křídla obalíme a dáme na plech s pečícím papírem. Asi v polovině pečení křídla otočíme. Před dopečením…
Okurky nakrájíme na kostky a 10 minut povaříme v osolené vodě. Cibuli nasekáme a povaříme ve 250 ml octa. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Solamyl…
Formičky na suflé důkladně vymažeme změklým máslem, vysypeme strouhankou a dáme do mrazničky na asi 15 minut vychladit. 50 g másla rozpustíme v kastrolu, přisypeme…
Očištěné maso z přední části volské tlamy dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme okyselenou vodou a vaříme 4 hodiny (můžeme si pomoct tlakovým hrncem, který dobu zkrátí…
Zavařování a tím vytvoření zásob na zimu je v Česku populární. Zkombinovat tak můžeme třeba různou zeleninu na čalamádu. Tentokrát použijeme dýni, mrkev, papriku, cibuli…
Okurky přinesu a uteču. Manželka je velmi pečlivě vypere a naskládá do skleniček. Lák ze všech surovin kromě česneku, kopru a karotky. Jak sladký nebo kyselý lák je…
Máme tady recept pro milovníky smetanových omáček a zelených fazolek. Není to sice nic pro dietáře, ale zato je to tuze velká dobrota! Nejlepší je s bramborami a…
Ze sladkokyselých ostružin můžeme připravit vynikající hořčičnou omáčku. Její sladce pikantní chuť se skvěle hodí jako doplněk k sýrům, využijeme ji i při grilování.…
Ať už se vám papriky urodily na zahrádce, nebo jste je výhodně nakoupili v obchodě, připravit z nich můžete skvělou zavařeninu. Barevné kousky stačí proložit pikantní…
Kvalitnímu hovězímu masu nejlépe sluší pomalá příprava, která uchová jeho šťavnatost a jemnost. Lehce pikantní marináda s hořčicí a pepřem zvýrazní jeho bohatou chuť a…
Na snadné křupavé okurky se sladkokyselou zálivkou budete potřebovat jen pár ingrediencí, a během chvilky vykouzlíte výborný salát k hlavnímu jídlu nebo chuťovku ke…
Krůtí pastrami je dietnější varianta klasického receptu z hovězího. Díky dlouhému marinování získá z koření maximum chuti a příprava na grilu vše krásně podtrhne. Tenké…
Okurky řádně omyji, případně očistím kartáčkem. Svařím nálev z vody, octa (2:1), koření, soli (přiměřeně), cukru a cibule. Vařím cca 15 min. Do větší sklenice na dno…
Marinádu rozšleháme do hladka, vznikne hustá krémovitá směs, chuť by měla mít kyselkavě nasládlou, barvu do žluta.Naložíme křidélka, u kterých raději uskřípneme špičky,…
Smícháme všechny ingredience. Dáme je do uzavíratelné sklenice a protřepeme, aby se cukr i sůl zcela rozpustily. Nakrájíme okurky na plátky, stejně tak cibuli, nakrájíme…
Nálev svaříme sladkokyselý, podle některého oblíbeného receptu (třeba jako na okurky). Pokud máme, použijeme bílý ocet (není podmínkou) nebo zředěnou octovou tresť, aby…
Utopenci jsou oblíbená hospodská klasika. Tentokrát je připravíme trochu jinak a místo špekáčků použijeme vídeňské párky, které spolu s cibulí, česnekem a jalapeño…
Indická kuchyně je plná pestrých chutí a vůní. Pod názvem sabdží se ukrývá pokrm z květáku, dušené zeleniny a brambor, který můžeme podávat s rýží nebo plackami. Sabdží…