Květák ve sladkokyselém nálevu

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

květák
kyselina citronová
Na 1 sklenici:
2 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
1/2 lžičky hořčičných semínek
Nálev:
Na 1 l vody
2,5 dl octa
50 g krystalového cukru
30 g soli
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák zbavíme listů, omyjeme a rozebereme na menší růžičky, které vložíme do vroucí vody, okyselené kyselinou citronovou a uvaříme do poloměkka.

  2. Scedíme jej, spolu s kořením urovnáme do sklenic, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák ve sladkokyselém nálevu

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kvetak ve slanem nalevu květák v octe ve sladkokyselem nalevu květák recepty kyselykvetak kořeněný nálev na květák květák v nálevu bez vaření

Zapomněl/a jsem heslo