

Fazolové lusky v lehce pikantní omáčce
Suroviny
- 500 g čerstvých fazolových lusků
- 60 g slaniny
- 2 jarní cibulky (bílá část)
- 2 lžičky másla
- lžička mleté papriky
- lžička hořčičného semínka (pro pikantnost)
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sladké chilli omáčky (místo cukru)
- cca hrnek mléka + vývar z kostí nebo lusků
- smetana na zjemnění
- sůl
- bílý pepř
- 3 kuličky nového koření
- malý bobkový list
Postup přípravy receptu
Fazolky očistíme, odkrojíme tvrdé konce a uvaříme v osolené vodě na skus. Lusky scedíme, zprudka zchladíme a necháme okapat. Drobně nakrájenou slaninu vyškvaříme a přidáme najemno nakrájenou cibulku. Orestujeme dozlatova a přidáme hořčičné semínko a papriku. Po zamíchání dáme mouku, opražíme a zalijeme mlékem a vývarem.
Omáčku osolíme, přidáme koření, bobový list a povaříme asi 12-15 minut. Do omáčky vsypeme fazolky a společně krátce povaříme. Omáčku dochutíme sladkou chilli omáčkou (kdo nechce, nahradí špetkou cukru) a pepřem. Podáváme s vařenými bramborami a vejcem nebo vařeným hovězím masem.
Poznámka od kuchařky
Při tepelné úpravě hořčičného semínka vynikne příjemná ostrost a ochutí různé polévky, omáčky, pečená masa nebo zeleninu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolové lusky v lehce pikantní omáčce
-
chiara: Fazolky nejsou jako fazole ty se solí až nakonec. Fazolkám to nevadí. A děkuji budu ráda za vyzkoušení
-
Tak tohle určitě vyzkouším, vypadá to lákavě a pro mně je hlavní, že ta omáčka nemá bílou barvu
. Jen bych možná do omáčky dala napřed fazolky a teprve po provaření solila. Neztvrdnou vám když solíte hned?