Chuťovky s kuřecím raráškem
Recept ještě nebyl hodnocenMnohdy si lámeme hlavu, co přichystat na pohoštění. Inspirujte se receptem na tyto chuťovky s kuřecími rarášky. Kousky marinovaného kuřecího masa osmažíme v těstíčku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mnohdy si lámeme hlavu, co přichystat na pohoštění. Inspirujte se receptem na tyto chuťovky s kuřecími rarášky. Kousky marinovaného kuřecího masa osmažíme v těstíčku a…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, na sádle (oleji) vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji do zlatohnědé barvy, přidáme kmín a na kostky nakrájené maso.…
Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. Mezitím na rozpáleném…
Tyto placičky budou naprostou lahůdkou pro milovníky bramborových specialit. Na váš talíř přináší autentickou bramborovou chuť a zážitek plný křehkosti. Rösti, které…
Máte chuť na omáčku s houbami a nenašli jste žádné v lese? Ještě že existují žampiony a skvělá jídla, která z nich lze připravit. Omáčka s žampiony s česnekovou příchutí…
Tofu v zelenině je ideálním obědem pro ty, kteří nepříliš holdují masu. Měkká ale zároveň křupavá zelenina v sójové a sladkokyselé omáčce není nijak složitá na přípravu.…
Ze všech surovin zaděláme hladké pevné těsto, zabalíme jej do fólie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout. Poté rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Závitek z mletého masa plněný klobáskou je chutný a jednoduchý pokrm, který kombinuje šťavnaté mleté maso s pikantní náplní z klobásky. Tento recept nabízí výbornou…
Kuřecí kousky v pivním těstíčku se přímo rozplývají na jazyku. Připravte je na párty s přáteli nebo servírujte s bylinkami vymazlenou bramborovou kaší k nedělnímu obědu.…
Kuřecí stehenní řízky (pokud možno i s kůží), očistíme a nakrájíme na velikost soust. Maso osolíme, poprášíme paprikou a nakonec škrobem nebo hladkou moukou. V hluboké…
Přineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka,…
Hovězí Stroganov, též Stroganoff, pochází z Ruska, odkud se rozšířil do celého světa. Pokrm doprovází mnoho legend a není tudíž jasné, která verze je ta pravá. Vždy by…
Pikantní vepřové kung-pao s arašídy je výrazné asijské jídlo plné vůní česneku, chilli a čerstvé zeleniny. Maso se krátce restuje, poté podlije vývarem a nechá dusit, až…
Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220 C. Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut.…
Vykostíme stehna, zeleninu očistíme a obojí nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, orestujeme maso, přidáme mrkev a papriku.Jakmile je mrkev al dente, přidáme…
Perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří – jejich vůně dokáže navodit sváteční atmosféru v každé domácnosti. Příprava je navíc skvělá příležitost zapojit i děti, které si…
Tenké pláty kakaovo-medového těsta pokapané kávou a potřené výbornou pudinkovou náplní, která voní po vanilce a banánech, tvoří skvělý dezert, který se hodí ke chvíli…
Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho…
Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho…
Spojení nadýchaných sněhových pusinek a sametově hladké čokoládové ganache je doslova nebeské. Tento elegantní dezert okouzlí nejen chutí, ale i vzhledem. Doplněný…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hvězdičky nebo jiné tvary.…
Základní dávkování je cukr : voda 10:1. Cukr pokropíme vodou a promícháme. Chceme-li mít cukr hezky bílý, přidáme lžičku škrobu. Případně spojíme s kakaem, vanilkou a…
Pokud má maso na povrchu horní strany trochu tuku, nařežeme ho asi v centimetrových rozestupech a do zářezů nasypeme špetku soli. Potom maso svážeme provázkem, jakoby do…