Lepkavé krůtí kousky
Recept ještě nebyl hodnocenKrůtí maso nakrájejte na větší kousky. V misce promíchejte se lžící škrobu.Sójovou omáčku s rýžovým octem a medem prohřejte. Promíchejte s prolisovaným nebo najemno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krůtí maso nakrájejte na větší kousky. V misce promíchejte se lžící škrobu.Sójovou omáčku s rýžovým octem a medem prohřejte. Promíchejte s prolisovaným nebo najemno…
Masové závitky, které v sobě ukrývají sýr, slaninu a kousky zeleniny. Trocha práce s přípravou masa navíc, ale výsledek bude super. Milovníci rozehřátého sýra i dobře…
Máte chuť na omáčku s houbami a nenašli jste žádné v lese? Ještě že existují žampiony a skvělá jídla, která z nich lze připravit. Omáčka s žampiony s česnekovou příchutí…
Nenáročná směs z křehkého vepřového masa, barevné zeleniny a hub, takzvaná čína, přijde vždy k chuti a během chvilky provoní vaši kuchyň. Jako přílohu můžete připravit…
Závitek z mletého masa plněný klobáskou je chutný a jednoduchý pokrm, který kombinuje šťavnaté mleté maso s pikantní náplní z klobásky. Tento recept nabízí výbornou…
Kung pao je tradiční sečuánský pokrm, který známe z asijských restaurací. Oblíbený je díky skvělé chuti a rychlé jednoduché přípravě. Maso stačí krátce zprudka opéct,…
Koření: tymián, oregano a koriandr smícháme v misce, zakápneme citronovou štavou, plátky masa naklepeme, osolíme, vetřeme smíchaným kořením z obou stran pěkně do masa,…
Tofu v zelenině je ideálním obědem pro ty, kteří nepříliš holdují masu. Měkká ale zároveň křupavá zelenina v sójové a sladkokyselé omáčce není nijak složitá na přípravu.…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsky vajec, škrobu, soli, pepře, koření na čínu a lžičky cukru. Promícháme a necháme cca hodinu v lednici odležet. Poté…
Vykostíme stehna, zeleninu očistíme a obojí nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, orestujeme maso, přidáme mrkev a papriku.Jakmile je mrkev al dente, přidáme…
Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme v míse těsto. Rukou ho roztlačíme do máslem vymazané koláčové formy a uděláme vyvýšené okraje. Vejce rozmícháme s cukrem a…
Květáková sezona je prakticky celoroční. Jeho užití v kuchyni je pestré a zpravidla jednoduché na přípravu. Takové jsou i tyto květákové karbanátky pečené v troubě. S…
Zapékané brambory jsou oblíbeným jídlem z jednoho pekáčku. Typické chalupářské jídlo je skvělé teplé i po studenu a nikdo jím nepohrdne. Vyzkoušejte svátečnější verzi…
Standardně v obchodě koupíme jen klasické pšeničné piškoty nebo předražené bezlepkové. Pokud tedy vy nebo vaše děti máte bezlepkovou dietu, můžete si skvělé piškotky…
Očištěné maso (my raději stehenní) nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, přidáme 1 lžičku oleje, škrob a světlou sójovou omáčku. Dobře promícháme a necháme stranou…
Připravte si večeři s nádechem Asie. Vepřové nudličky, marinované přes noc v sójové a ústřicové omáčce, jsou krásně křehké a mají příjemně sladkokyselou chuť. S rýží…
Připravte si večeři s nádechem Asie. Vepřové nudličky, marinované přes noc v sójové a ústřicové omáčce, jsou krásně křehké a mají příjemně sladkokyselou chuť. S rýží…
Příprava bramborových knedlíků není žádná věda. Pokud máte již vařené brambory, přílohu k omáčce nebo pečínce budete mít do deseti minut na stole. Tyto knedlíky jsou…
Nudle uvaříme podle pokynů na obalu, 1 balení vystačí na 2 menší nebo 1 velkou porci. Scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme stranou, nebo je uvaříme (3 minuty), až…
Oddělíme vejce. K bílkům přidáme 4 lžíce chladné vody a našleháme tuhý sníh. Potom po lžících zašleháme cukr a žloutky. Rozpálíme troubu na 175 °C. Smísíme mouku se…
Připravte milovníkům jemně sladce pálivé chuti kuřecí maso na asijský způsob s využitím chilli omáčky. Bleskurychlá varianta tohoto pokrmu zaujme nejen chutí ale i…
Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a…
Ovoce již pomalu začíná dozrávat a tak se kvapem blíží letní sezona, kdy nejoblíbenějším moučníkem jsou ovocné koláče. Koláč z podmáslí je tak akorát sladký, plný chuti…