Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rošťáci

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alus.s

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Vyzkoušejte tyto vynikající rošťáky. Díky delšímu marinování budou řízky krásně křehké. Pak je stačí jen osmažit a jídlo je hotovo. Podávat je můžete třeba s hranolky a zeleninovou oblohou.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 192 kJ /
524 kcal
Bílkoviny22,46 g
Tuky24,84 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 8,07 g
Sůl19,32 g
Sacharidy50,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, škrob, hořčici, oloupaný a prolisovaný česnek a koření smícháme. Krok 2: Maso naložíme na 24 hodin do marinády a poté opečeme na oleji. Krok 3: Ke konci pečení maso vyjmeme a do výpeku přidáme marinádu rozmíchanou v trošce vody, chvilku povaříme a přidáme zpět maso.

TIP: Jak na domácí hranolky

Zveřejněno 13. 8. 2008

Poznámka autorky alus.s

Recept je od baviče Petra Novotného.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rošťáci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY22

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rošťáci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY22

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tento recept je znám už více než 40 let. Původní sestával pouze z řízků z kotlety (i s kostí) a žádné grilovací koření. Jen pepř, sůl, worčestr a magi (vše po jedné lžičce). Nechat zaležet min. 2 -3 dny v ledničce. Vyzkoušela jsem různé obměny, ale původní recept byl nejlepší.

:yes::yes:

Tento recept je nejoblíbenejší jídlo mé dcery ona tomu říká "žluté řízky"

Je to moc dobré.:yes:

Super,moc děkuji,už jsem naložila.o)):yes:

jafin lze i z vepřového, hořčici bych dala kremžskou nebo nějakou pikantní ať to má šmrnc ;-)

Mám rozmraženou vepřovou kýtu a chtěla bych zkusit tento receptík.Mohu místo kuřecího masa použít vepřové a místo kremžské hořčice plnotučnou nebo francouzskou?Děkuji.o)))))))):-))

Miroslav Dvořáček 17. 12. 2017 11:58
jafin: Všechny přísady dle vlastní chutě.:-)

taky dělávám, je to mňamka !:yes:

ano Oli, je to tak.

Pochopila jsem správně, že všechno kromě řízků a oleje na smažení patří do marinády, že jo? Dík, Olina

Tématické fráze:
roštaci, rošťáci recept, recept roštáci, naložené kuřecí maso roštáci, recept na rošťáky, kureci rostaci, recepty roštáci, řízek rošťák, řízky rošťáci, pekingští rošťáci, roštáci jídlo, roštaci naložené maso, rostaci z kureciho masa, rostak, rostak recept, jídlo rošťáci, rošťáci recept kuřecí, kuřecí rošťák, rošťáky, rošťáky recept

Suroviny:
řízky kuřecí, vejce, škrob, hořčice kremžská, česnek, koření grilovací, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu