Rybí filé dušené na cibuli a kapii

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Ryby 7 názorů

Suroviny

4 ks lisovaného filé z Aljašské tresky
5 stroužků česneku
2 cibule
2 červené kapie
2 lžíce oleje
4 lžíce omáčky s ústřicovou příchutí
6 lžic vody
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
1 cm silný plátek másla
lístky zelené petrželky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filé necháme přibližně 15 minut povolit.

  2. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu.
    Česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a papriku na tenké proužky.
    Do velké pánve na rozehřátý olej dáme orestovat česnek a cibuli.
    Po 5 minutách přidáme nakrájené papriky, promícháme a vše nahrneme k okraji pánve.

  3. Povolené filé papírovou utěrkou osušíme. Po obou stranách posypeme solí, mletou paprikou a kmínem a dáme je do uvolněného prostoru do pánve.
    Zprudka je 3 minuty z jedné strany osmažíme a zahrneme zeleninou.
    Přidáme omáčku, vodu, přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut.
    Poté přidáme plátek másla na zjemnění, sůl podle potřeby a 2 minuty necháme povařit.

  4. Na talíři posypeme nakrájenými lístky zelené petrželky.
    Jako příloha se hodí různě upravené brambory, čerstvé pečivo, ale může být i dušená rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 298 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí filé dušené na cibuli a kapii

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    mysulka: Leni děkuji:-8:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Simona Skolakova: :-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Anna Kocikova: Ani díky moc,co nevidět vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Ne,ne,Simuš,zmíněná omáčka není v receptu důležitá:-!My ji máme rádi,používám ji také do jiných jídel,tak jsem ji tentokrát přidala i tady.Klidně ji můžeš nahradit worcesterovou nebo obyčejnou sojovou omáčkou.Můžeš také podlít bílým vínem,vývarem,nebo jen obyčejnou vodou(někdy dávám polévkové maggi,ale pšššt :-p).Díky za zájem a komentář:-K
    mika59: Také děkuji:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Líbí se mi receptík,akorát nemám ústřicovou omáčku,možná je to v receptíku důležité,ale koupit jí a pak půl roku třeba nevyužít mi připadá neekonomické,dá se to něčím Aničko nahradit??????Jinak se mi receptík moc líbí!!!;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dušené rybí filé dušene file file na cibuli dušený rybí file rybi file dušené file 4 stroužky česneku 1 lžička sladké papriky dušené rybí filé recept recept dušené rybí file rybí file dusene s paprikami recept na dušené rybí file recepty z rybího file na cibuli rybí filé dušené na másle filé na cibulce file dušené na másle rybí filé na česneku a na cibuli recepty rybí file file s cibulí filé na na cibuli dušené rybí filé se zeleninou dušené file na másle

Zapomněl/a jsem heslo