Venkovské slunečnicové bagety
Recept ještě nebyl hodnocenZ vody, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a postupně do něj zapracujeme ostatní přísady. Z vykynutého těsta vyválíme 4 bagety a necháme kynout asi 3/4 hodiny. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z vody, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a postupně do něj zapracujeme ostatní přísady. Z vykynutého těsta vyválíme 4 bagety a necháme kynout asi 3/4 hodiny. Po…
Droždie rozpustíme vo vode, necháme odstáť, potom s ostatnými surovinami, okrem slnečnice, vymiesime cesto. Na konci miesenia vmiešame slnečnicu.Necháme v teple vykysnúť…
Alespoň 24 hodin předem si namočíme pšenici a žito. Suroviny na omládek v misce dobře vymícháme a prošleháme v hladké těstíčko, které necháme asi 45 minut kynout. …
Tresku osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypte slunečnicí, tu do ryby zatlačte.V pánvi rozehřejte máslo, a protože se říká, že ryba musí plavat, nebojte se dát…
Semienka slnečnice na sucho opražíme na panvici.Listový špenát potrháme na menšie kusy, umyjeme a osušíme.Rozohrejem olej, pridáme plátky cesnaku, necháme chvíľu opiecť.…
Slunečnici rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme vše ostatní a tvarujeme chlebík. Nakrájíme na plátky a sušíme cca 3 hodiny z každé strany. Záleží, jak ho chcete mít…
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.Smícháme rozkvas s…
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody umícháme rozkvas, který necháme pracovat přibližně 10-12 hodin.Semínka v misce smícháme se solí, zalijeme 70 g vody (odebrané z…
250 g margarínu nechávame v chladničke, vyberieme až neskôr. Druhých 250 g včas vyberieme. Droždie dáme do vlažného mlieka s trochou cukru a necháme vzkypieť. Múku…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Instantní káva může chutnat luxusně: Důležitá je správná teplota vody, použít lze mořská sůl a pomůže i mikrovlnka
Nakupujte jahody chytře! Čeho si všímat v obchodě a jak plody nejlépe zamrazit?
Rýžový ocet ochutí sushi, zálivky i marinády a ještě vám pomůže pročistit tělo a zhubnout!