Špízy z panenky
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku odblaníme a nakrájíme na cca 1,5-2 cm plátky. V misce smícháme vše koření, worcester a olej a plátky panenky do něj naložíme, necháme tak 2-3 hodiny uležet…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Panenku odblaníme a nakrájíme na cca 1,5-2 cm plátky. V misce smícháme vše koření, worcester a olej a plátky panenky do něj naložíme, necháme tak 2-3 hodiny uležet…
Párky, pokud jsou delší, překrojíme napůl. Z listového těsta uděláme tenké válečky. Špejli zapíchneme středem nožičky párku. Nožem objedeme párek dokola po špejli a…
Sýr nakrajíme na kostičky, salám a okurku na kolečka.Tyto ingredience napichujeme střídavě na špejle, dokud není špejle plná.Z mouky a vajíčka zhotovíme těstíčko a v něm…
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Eidam nakrájíme na čtverečky a pak střídavě napichujeme na špejli, začínáme a končíme masem. Obalujeme postupně v mléce…
Větší ovoce (broskve, meloun, nektarinky, mandarinky) nakrájíme či rozloupeme na velikost sousta a postupně napichujeme na dřevěnou špejli podle barevného spektra.
Česnek, cibuli, petrželku nasekáme na drobno. Kapii, červenou cibuli, rajče nakrájíme na kolečka, listy salátu, umyjeme a necháme okapat. Majonézu smícháme s…
Připravíme špejle a navážeme na ně barevné stužky. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v misce nad párou. Pozvolna mícháme do rozpuštění.Jahody umyjeme a osušíme.…
Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly, jako maso s klobásou a cibulí a oloupané brambory na…
Salám nastrouháme na jemno, osolíme, opepříme, přidáme papriku, nasekanou petrželku, půl rozkvedlaného vejce, promícháme a utvoříme bochánek. Sýr nastrouháme na jemné…
Drobečky spolu s ořechy dáme do misky, přidáme měkké máslo a marmeládu a společně důkladně promícháme. Ochutnáme a případně ještě doladíme chuť. Ze vzniklé hmoty ihned…
Uvařené brambory prolisujeme nebo nadtrouháme a dáme do mísy. Přidáme máslo nebo sádlo, mouku, škrob, vejce, mleté uzené maso nebo uzeninu, strouhaný sýr, prolisovaný…
Nejprve si na noc naložíme maso do marinády. Marinádu vyrobíme z jednoho bílého jogurtu, koření na kebab (dostatek), trochy mleté papriky a já ještě dosoluji. Promícháme…
Banán nakrájíme na menší kousky a každý kousek napíchneme na špejli. Takto připravené banány necháme přes noc v mrazáku. Druhý den si připravíme čokoládovou polevu,…
Maso nakrájím na menší kostky. Posypu kořením na kuře , prolisovaným česnekem , potřu olejem a nechám marinovat. Mezitím si oloupu brambory,cibuli i další česnek,…
Připravíme si marinádu: šťáva i kůra z citrónu, sůl, pepř, petrželová nať nasekana na drobno, trocha oleje, promícháme. Tresku i lososa si nakrájíme na kousky, a dáme…
viz foto. Tato nic moc ale šikovné ručičky udělají hezčí, budu ráda když přidáte i vlastní fotečky.
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme ji na větší kostky. Osolíme a opepříme. Olivový olej smícháme s kořením gyros a do této směsi naložíme maso, čtvrtky žampionů a…
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zázvor a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno.Potom připravíme marinádu - v menším hrnci svaříme vodu s cukrem, se sojovou…
Bramborové hranolky nemusí být fádní přílohou. S naším receptem je povýšíte na skvělý pokrm. Jsou netradičně nařezány a po usmažení ochuceny pikantní kořenící směsí. K…
Jaká by to byla oslava, bez kytice pro oslavence. Zejména muže potěší jedlá kytice připravená z různých druhů trvanlivých klobás, růžiček květáku a brokolice, ředkviček…
Potěšte své blízké netradiční kyticí z ovoce – ideální volbou pro ty, kdo příliš neocení klasické řezané květiny. Je krásná na pohled, snadná na přípravu a hlavně…
Klasický způsob jako u předchozích receptů na slanou květinu