Živáňská jehla (špíz)

recepty73 Kuchař: recepty73

Bramborová jídla 0 názorů

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
vepřové maso: plec, krkovice...
uzená slanina dle chuti
klobása, klidně pikantní
oloupané brambory
cibule
slovenská paprika nebo kápie
sůl
pepř mletý nebo koření dle chuti
česnek
hořčice plnotučná
špejle s hrotem nebo jehlice
alobal nebo pečící papír
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly, jako maso s klobásou a cibulí a oloupané brambory na silnější díly o velikosti zhruba jako maso.

  2. Připravené suroviny napichujeme střídavě na špejle. Vždy začínáme i končíme bramborou. Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti, posypeme nasekaným česnekem, zakapeme nebo potřeme hořčicí, zabalíme do alobalu (po porcích) nebo pečícího papíru a pečeme na plechu v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 40 minut.

  3. Maso můžeme použít i drůbeží, jehněčí... a to i v kombinaci s vepřovým masem.

  4. Hotové balíčky dáváme na talíř, kdy si je každý sám rozbalí (pozor na páru!) nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř sami a z balíčků přilijeme i vypečenou šťávu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Živáňská jehla (špíz)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: živánská recepty živáňská pečeně v pečícím papíru špízy recept recept živánská živáňská recept na živáňskou živáňská špíz živáňská na špízu živánská na špízy žvaňska jehla recept zivanka spiz zivanska jehlice živáňská recept živáňská na jehle alobal zivanska na spejli recepty recepty špíz živánská vepřová plec živánská jehla v alobalu živáňská pečeně špíz špíz v pečícím papíře