Můj domácí burger

medanek Kuchařka: medanek

Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

400 g hovězí sekané vychlazené
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce petrželky
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 žloutek
sůl
pepř
------------
2 housky vhodné na burger
4 plátky uzené slaniny
4 listy salátu little gem
2 rajčata
1 žlutá kapie
1 červená cibule
2 plátky toustového sýra
3 lžíce majonézy
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžíce oleje
Dále:
listy bazalky
žlutá kapie
cherry rajčátka
červená cibule
špejle
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, cibuli, petrželku nasekáme na drobno.
    Kapii, červenou cibuli, rajče nakrájíme na kolečka, listy salátu, umyjeme a necháme okapat.
    Majonézu smícháme s hrubozrnnou hořčicí.

  2. Vychlazené mleté maso smícháme s ostatními ingrediencemi a zformujeme 2 burgery.
    Rozehřejeme grilovací pánev, potřeme olejem a pečeme burgery cca 3-4 minuty s obou stran.
    Horké přendáme na talíř a poklademe plátky toustového sýra.

  3. Housky rozřízneme a vnitřní stranu a slaninu si opečeme.

  4. Spodní díl housky si potřeme směsí majonézy, na to položíme listy salátu, kapii, rajče, burger se sýrem, plátky slaniny, přelijeme lžičkou směsí majonézy a přiklopíme horním dílem housky.
    Zabezpečíme špejlí.

  5. Servírujeme zdobené bazalkou, cherry rajčátky, kapií, a červenou cibulí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Můj domácí burger

Tématické fráze: domaci burger recept recepty domácí burgery domaci burgery recept burger recepty špejle do burgeru toustove burger

Zapomněl/a jsem heslo