Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Yakitori (japonský národní pokrm)

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tantal Tantal

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 279 kJ /
545 kcal
Bílkoviny64,35 g
Tuky2,84 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 1,92 g
Sůl4,55 g
Sacharidy64,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zázvor a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno. Krok 2: Potom připravíme marinádu - v menším hrnci svaříme vodu s cukrem, se sojovou omáčkou a saké. Přidáme česnek se zázvorem a medem, necháme svařit a nakonec zakápneme kapkou limety. Necháme vychladnout. Krok 3: Maso dáme do marinády a necháme 2-3 hodiny marinovat v lednici. Pak vezmeme špejle a maso napichujeme jako špíz. Opečeme na pánvi a dáme dopéct do trouby. Než dáme špízy do trouby, ještě je potřeme zbytkem marinády.

Zveřejněno 31. 1. 2019

Poznámka autora Tantal

Vhodná příloha: rýže nebo rýžové nudle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Yakitori (japonský národní pokrm)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40Ex

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Yakitori (japonský národní pokrm)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40Ex

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
japonské národní jídlo, národní jídlo japonska, japonské národní na jídlo, jakitory recept, japonský 2019

Suroviny:
prsa kuřecí, špejle, zázvor, česnek, saké, med, omáčka sojová, cukr třtinový, voda

Přidat fotografie receptu